Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Więc mam problem w swojej BMce a mianowicie , wszystko gra , lecz na konsoli świeci się czerwony wykrzyknik , zupelnie nie mam pojecia o co chodzi . Prosze o sugestie , pomoc.
Opublikowano

Jeżeli jest to wykżyknik w trójkącie i na środku licznika na d przebiegiem to kontrolka ASC lub jezeli masz z końca 2000r DSC.To system kontroli trakcji.Tylko zastanawia mnie czemu napisałeś że świeci na czerwono??,on jak się załącza podczas jazdy lub jak go wyłaczysz świeci na żółto(pomarańczowo).Mało ważne-jezeli świeci się cały czas to albo wyłączyłeś przyciskiem pod panelem klimy albo poprostu zdechł i nie działa :cry: .Łatwo sprawdzić czy działa na mało przyczepnej nawierzchni-koła zaczna mielić :twisted: ,jeżeli działa to rozłączy napęd i nie pokręcisz kołami :mrgreen: Innych kontrolek w trójkącie brak na pulpicie bunii.

PS dalej nie wiemy co to masz za silnik TD (2.5d czy 2.5TDS) ???????Mało konkretny jesteś :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

W 2000 nie było już TDS :( ,więc pozostaje 2.5d.

Od ASC jest żóła jest trójkąt ale otoczona strzałką w postaci koła.Są wykrzykniki ale nie w trójkącie od układu hamulcowego,awaryjny tryb automatycznej skrzyni biegów,lub od RDC jeżeli jest w aucie.

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
W 2000 nie było już TDS :( ,więc pozostaje 2.5d.

i tu się mylisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lata produkcji 1996-2000r.Niektóre katalogi podają do 2003 czyli do końca,nie wiem skąd to się wzięło ale jest to bzdura.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wycofanie spracowanego i niemłodego już 2.5 TDS(2497cm) spowodowało wprowadzenie,aż trzech silników z literką d.

2.0d(1951cm),2.5d(2497cm),3.0d(2926cm).

Był też silnik 2.5 td 115KM(2497cm) o którym nie wszyscy wiedzą,ten silnik był za słaby i nie sprzedawał się,ale czasami trafiają się pojedyńcze egzemplarze.Chociaż spotkac E 39 z tym silnikiem to prawdopodobieństwo tak jak wygranej w totka :mrgreen: .

Producent podaje datę 31.08.2000r czyli kolego faktycznie masz rację,tyle że znaleźc TDS-a z 2000r to jak "igłę w stogu siana" dlatego założyłem,że to "d".

Koniec wywodu o silnikach i proponuje wrócic do tematu.

Bo z tym wykrzyknikiem to faktycznie ciut dziwna sprawa.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

ja mam TDSa z 2000r.

A co do wykrzyknika-najprostsza sprawa to podjechać i podpiąć auto pod kompa.Jakiś błąd powinno pokazać