Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam inpe i problem z absem.a mianowicie program pokazuje tylne lewe koło błąd czujnika.czujnik podmieniłem i jest to samo.napięcie do czujnika dochodzi.moje pytanie czy gdyby był walnięty sterownik to program by to pokazał?.jakie są jeszcze możliwe błędy abs w tym samochodzie.dodam,że pompa jest sprawna bo robiłem test w programie i pedał ładnie odbija
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano

A może czujnik jest sprawny i cala instalacja sprawna, jedynie to koło z którego sczytuje czujnik jest zabrudzone lub uszkodzone, a może po prostu z jakiś niewyjaśnionych przyczyn jest za daleko od czujnika. Sprawdź to w pierwszej kolejności bo skoro dochodzi napięcie to instalacja i same czujniki są pewnie OK.

EDIT: W innym aucie ten pojawiający błąd był pierwszym objawem padającego łożyska bo koło o milimetry oddalało się na zakręcie od czujnika.