Skocz do zawartości

530d pompa wtryski??? Jaki koszt???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam do kupienia w przystępnej cenie BMW e39 530d z 2000r w M-pakiecie. Posiadam BMW e36 316i ,oraz renault megane 1,5dci 2003r. Pytanie moje wiąże się z kosztami pompy, wtrysków w BMW. W megance za naprawę zapłaciłem ok 6000 - 7000zł, wiec boje się ze podobne koszty mogą być w BMW. Choć nie ma wogole jakiegokolwiek porównania miedzy tymi samochodami ale wole zapytać. Oraz co jest awaryjne w w tych silnikach. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Opublikowano
tam sa pompowtryski koszt jednej nowej sztuki to jakies 1200 zl a jest ich 6 wiec wychodzi 7000zl osobiscie regenerowalem w mojej 120d za regeneracje 4 sztuk zapacilem 2000zl ale chdzi cacy
Opublikowano
tam sa pompowtryski koszt jednej nowej sztuki to jakies 1200 zl a jest ich 6 wiec wychodzi 7000zl osobiscie regenerowalem w mojej 120d za regeneracje 4 sztuk zapacilem 2000zl ale chdzi cacy
:?: :?:

Ja z tego co wiem w mojej 525d nie są pompowtryski,to też CR i jak dla mnie to wtryski :norty: To ze mają wtyke nie oznacza że pompowtryski,po ciorta listwa i pompa wysokiego ciśnienia.??? Pzycja nr 13 na tym rysunku sama mówi jak się to zwie :: http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL01&mospid=47540&btnr=13_0802&hg=13&fg=15 POzdr

PS regenerowałem w ES wtrysk i z robocizną i gwar. zapłaciłem 170€-według mnie tanio-- :?: Pompa podejzewam ze sporo ale nie wypowiem się na ten temat.Wiem że w Volvo tego typu pompa w remoncie wyszła ponad 3 tys zł.

Opublikowano
a co do regeneracji wtrysku w 530d - teraz robie po weekendzie i cena 700zl tj regeneracja 1szt z robocizna

za wyjecie i regeneracje 1szt. 700 pln :shock:

to w wawie 300 pln regeneracja 1sztuki kosztuje :cry:

moze jakas alternatywa ? :D

http://www.wtryskiwacz.com/cennik.html :shock:

Opublikowano
no zwracam honor przesdzilem z tym pompowtryskiem wczesniej mnie ktyos wpropwadzil w blad ale co do cen sie niemylilem bo robilem to tylko ze w 2litrowce osobiscie wole moje V8 pozdrawiam :wink:
Opublikowano

Regeneracja wtrysku 400-500zl, mozna znalezc i za 300zł.

Regeneracja pompy (wymiana uszczelnień we wszystkich sekcjach): 900zł w najgorszym przypadku