Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem nie grzeje mi świec po przekręceniu kluczyka mogę kręcić i nie zapali... :( Brat mi pokazał jak to ominąć i kablem dotykam do świecy i miejsca gdzie jest prąd i odpala (wtedy nawet kontrolka od grzania świec się zapala)...,ale nie chciałem się bawić w takie głupoty więc dałem brykę do mechanika. Mój mechanik też jest człowiekiem i wszystkiego nie wie, szukał sprawdzał i nie może dojść do tego gdzie jest jakiś moduł (bezpiecznik) który steruje (zasila) świecami. Więc zgłaszam sie do Was może ktoś miał już taki problem lub wie jak to rozwiązać...

Jeśli ktoś by mógł mi to pokazać na stronce http://bmwfans.info byłbym wdzięczny

Moja bunia to e34 z grudnia 1989 roku sedan 524td

Pozdr Kriss

Opublikowano
napisz konkretnie czy nie pali sie kontrolka pomaranczowa (ze spiralka).... i pózniej czy zielona(kółko ze strzałką) też się nie zapala???? ...czy może tylko zielona nie świeci???

eSKa

Opublikowano
Nie zapala sie pomarańczowa ze spiralką a i zielona tez się nie zapala.. przypuszczam ze to bezpiecznik lub przekaźnik świec, ale nie mam pojecia gdzie to jest ma ktoś jakieś fotki luba wskazówki??? :roll:
Opublikowano

Dzięki za pomoc. Dopiero teraz odczytałem... Rano na rowerku smignąłem do mechanika i sam to ogarnąłem :8) ale jeszcze raz dzięki :cool2:

Pozdro Kriss

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam znów ten sam problem ;/ tylko teraz bezpiecznik jest cały... (wcześniejszy paskowy bezpiecznik miał nacięcie w poprzek gdzie się przepalił ten nowy nie ma takiego... i chyba podał prąd dalej) :? jak podłączam na krótko to zapala się kontrolka od świec grzeje i pali.

Pomóżcie co mogło walnąć tym razem moduł oznaczony nr 7 w linku :?:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA51&mospid=47372&btnr=12_0309&hg=12&fg=15

A i może ma ktoś jeszcze pomysł co mi może podawać takie napięcie że się tam sypie wszystko?

Opublikowano

Tak, prawdopodobnie padl sterownik swiec. Sprawdz czy do niego dochodzi napiecie i pozniej czy z niego wychodzi.

A moze padla jakas swieca?? Wtedy tez nie zapali sie zielona lampka