Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od dluzszego czasu mam problem z wibracjami auta tak przy 1200obr/min sa najbardziej odczuwalne, jeen mechanik mówi dwumas inny zaś że koło pasowe. A od wczoraj kolejny problem który występuje na 4 oraz 5 biegu, minaowicie chodzi o to ze np. jadąc na 5 biegu 100km/h i wicskając pedał do oporu to auto nie przyspiesza rownomiernie tylko wskazówka od obrotów idzie w góre ale faluje, na chłopski rozum wyglada jakby sprzeglo sie slizgalo i juz padalo co myslicie o tym? przebieg 173tkm no i ponad 100tkm na chipie juz....

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano

Sprzęgło i dwumas do roboty

Mi przy 87 tys padło sprzęgło i robiłem samo sprzęgło bo powiedziano mi że dwumas wygląda na OK i szkoda robić , obecnie mam ok. 92 tys i przy odpalaniu samochodu trzepie silnikiem i jak auto się toczy na ludzie są dziwne wibracje ewidentnie mam również dwumas do roboty :( .

U mnie sprzęgło zapewne padło tak szybko ze względu na to że wyciągałem 330xd z błota która siedziała wnim po progi :( dymy takie szły że auta nie było mojego widać , ale autko wytargałem :) . Zapewne chip przyspieszył zużycie części .

Więc jeżeli będą ci robić sprzęgło i będą mówić że dwumas OK to lepiej zrobić go od razu ( co prawda kwota w e60 przy robieniu sprzęgła i dwumasu to bez rabatów ok 7 tys zł w ASO )

Opublikowano
tylko teraz kwestia czesci bo sprzeglo tansze jest w ASO a dwumas zas z LUK-a czy bedzie takie zestawienie ok?

Opublikowano
tylko teraz kwestia czesci bo sprzeglo tansze jest w ASO a dwumas zas z LUK-a czy bedzie takie zestawienie ok?

Ja biorę zawsze tylko w seriwise i wymieniam też tylko w serwisie , może i przepłacam ale jakoś stać mnie na takie auto to czemu mam kupować zamienniki i serwisować u Zbycha .

Jeżeli równica jest nie duża pomiędzy LUK/a a oryginałem to dołożył bym do oryginału , przynjamniej na kolejne 180 tys będzie spokój.

Opublikowano

dzisiaj zaobserwowalem cos dziwnego mianowicie efekt slizgania sie sprzegla ustapil...teraz czy to 4, 5 czy 6 bieg auto przyspiesza normalnie.

nie wiem juz o co chodzi...

Opublikowano

Ja biorę zawsze tylko w seriwise i wymieniam też tylko w serwisie , może i przepłacam ale jakoś stać mnie na takie auto to czemu mam kupować zamienniki i serwisować u Zbycha .

Jeżeli równica jest nie duża pomiędzy LUK/a a oryginałem to dołożył bym do oryginału , przynjamniej na kolejne 180 tys będzie spokój.

1. a powietrze w kołach tez oryginalne z BMW?

2. Z tego co wiem to LUK właśnie dostarcza koła dwumasowe dla BMW

Zasada jest bardzo prosta, jeśli nie masz sprawdzonego warsztatu, gdzie jestes pewien, że zrobią Ci dobrze i kasa nie ma znaczenia to ASO. Jeśli masz dobry nieautoryzowany serwis BMW to nie ma sie nad czym zastanawiać. Zależy, który silnik 2.0D ale np do mojego 163KM najtaniej koło dwumasowe można dostac w ASO ok 1350 PLN, sprzęgło już nie, zamiennik Sachs lub LUK bedzie za ok 700-800 PLN.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
dzisiaj zaobserwowalem cos dziwnego mianowicie efekt slizgania sie sprzegla ustapil...teraz czy to 4, 5 czy 6 bieg auto przyspiesza normalnie.

nie wiem juz o co chodzi...

mialem problem ze "ślizgającym się sprzęgłem" w poprzednim aucie E39 520d. Swoją droga lekko poszarpywało sprzęgło przy ruszaniu ale przy ok 150 kkm zaczeło się slizgac. Sprzęgło wymienione, mechanik powiedział, że tarcza nie była nawet zbytnio zużyta. Po jakimś czasie znów sie ślizgało, ponoć czasem taki objaw daje specyficznie uszkodzone koło dwumasowe. Wymienione, problem nie ustapił. Nie poradziłem sobie z tym problemem do sprzedaży auta i do dzis sie zastanawiam co było powodem.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Luk to oryginał w BMW tak samo jak BERU, SWF, MANN/Knecht, Castrol.
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg