Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem na forum konkretnych porad jak zdemontować tapicerkę drzwi i znalazłem przypadkiem opis tylko po angielsku, nie znam angielskigo.

Czy ktoś może mi opisać po polsku jak krok po kroku zdemontować tapicerkę z drzwi konkretnie od pasażera w sedanie e 90 ?

Opublikowano
Napewno w pierwszej kolejności musisz zdemontować listwę ozdobną i listwę uchwytu pod nimi znajdują się śruby po ich odkręceniu delikatnie śrubokrętem zdejmujesz tapicerkę.Po zdjęci odłączyć linke zamka i przewody elektryczne. To tak po koleji.Pozdrawiam
Opublikowano
Najpierw śrubokrętem od przodu podwadzasz i demontujesz listwę srebrną ozdobną ostrożnie nie wyginaj za mocno bo pęknie. Następnie pod nią są trzy wkręty. Odkręcasz i póżniej między drzwi od dołu a tapicerkę coś płaskiego wkładasz odginasz i mocno i zdecydowanie ale z wyczuciem wyrywasz ze spinek tapicerkę. Jak to zrobisz dalej z odpięciem elektryki sobie poradzisz bez problemu.
Opublikowano
Dziękuję za podpowiedzi. Zrobiłem tak jak radziliście. Rzeczywiście ostrożnie wsunąłem śrubo wkręt i podważając po kolei każdy bolec gwintowany na szerokości listwy i odeszła listwa ozdobna, potem 3 srubki i energicznym ruchem od dołu potem boki i wypiąłem tapicerkę, reszta poszła bez problemu. Dziękuję za podpowiedź. Co auto to inny sposób mocowania tapicerki, mam mercedesa i w nim tapicerkę zdejmuje się odkręcając śruby i wtedy zdecydowanie energicznie trzeba uderzyć tapicerkę od dołu w górę i wychodzi bo ma uchwyty stożkowe a przy włożeniu trzeba uderzyć od dołu i kliny stożkowe zaklinowywują się, to tak jako przykład róźnych rozwiązań. Pozdrawiam.