Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

szukalem ale niemoglem nic znalesc co by mnie interesowalo.Napewno juz o tym bylo ale .......

Wiec tak : jak jade normalnie to jest wszystko ok, ale jak jade na luzie to slychac wtedy taki dziwny szum, tylko na luzie, na biegu tego nieslychac.

Zastanawiam sie czy to nie czasem łozysko na wale, albo cos takiego, nie jestem miechanikiem.

Napiszcie co by to moglo byc, i jakie moga byc konsekfencje dalszej jazdy. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
sprawdź czy masz dokręcone dobrze wszystkie koła!!!!! może to śmieszne ale ja miałem tak u siebie ! zapomniałem dokręcić kiedyś jednego koła i w czasie jazdy na biegu było wszystko OK ale na luzie lub na biegu bez gazu strasznie mi coś chrobotało i szumiało jakby cos ocierało!!! po dokręceniu koła wszystko ucichło....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z takiego opisu ciężko cokolwiek wywnioskować. To może być wszystko w układzie napędowym, co się rusza. Nieobciążony wał, nieobciążony dyfer, skrzynia, sprzęgło. Mogą to też być łożyska kół, przy różnych obciążeniach różnie huczą...
Kai
Opublikowano
A jak nie to moze byc oznaka zuzycia mostu

sam niewiem co to moze byc, ale niewydaje mi sie ze to most, mam przejechane niecale 150tys. no ale wszystko sie moze zdarzyc.

jutro posprawdzam kola, moze jedno z nich tak chuczy.Tak jak napisalem wyzej,z tego co zaobserwowalem to chuczy raczej na luzie i czeba sie roszke w sluchac.

Opublikowano
sprawdź śróby w kołach ! podobną sytuacje miałem kiedys w golfie IV mechanik też koła nie dokręcił i było dokładnie jak u ciebie.. na biegu cisza a na luzie wyło i szumiało!!! bo na biegu było obciążenie a na luzie bezwładność....