Skocz do zawartości

Trzęsie silnikiem przy gaszeniu . Porady E39 3.0d 193 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy pewnie temat był nie raz przerabiany ale mam mały problem w moim BMW E39 3.0d 193KM :

Przy gaszeniu strasznie trzęsie silnikiem na odpalonym wszystko ok silnik równo pracuje temperatura ok więc nie wiem co robić czy brać się za wymianę poduszek ??? :mad2:

Opublikowano

Witam

Moj szwagier mial identyczne objawy przy problemach z zacinajaca sie przepustnica w audi a6 3.0d z 2005r. Wiem ze to inne auto, ale wydaje mi sie ze objawy moga byc podobne w obu markach. Zaufany mechanik wymienil mu doslownie jeden trybik w przepustnicy i jak reka odjal. Oczywiscie ASO moze zaproponowac wymiane poduszek, zaworu egr i pozniej przepustnicy:) ale chyba nie o to chodzi...

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

Tez mi telepało silnikiem zawiozłem do mechanika powiedziałem żeby wymienił poduszki .

Powiem krótko jak zobaczyłem poduszkę to z jednej były dwie hehehe

Po wymianie wszystko było super teraz jeszcze tylko czeka mnie wymiana rolki napinacza bo jak dodam gazu i puszcze to tez strasznie rzezi i telepie

Opublikowano

Dzięki koledzy :D Więc we wtorek wyruszam po nowe poduchy ciekawe ile kosztują . A kolego co do napinaczy i rolek to ciekawa sprawa ja na razie wymieniłem same paski bo rolki i napinacze całe :lol: Ale polecam kupowania w ASO takich rzeczy nie jest to tania rzecz ale mam pewność że w czasie długiej podróży nic nie pęknie .

Pozdrawiam

PS . dzięki za pomoc :cool2:

Opublikowano
Kolego mam skrzynie automatyczną a temat z kołem dwu masowym w e32 oj to była droga i ciekawa podróż hehe po wydaniu 1400 zł i tak było źle może winna była mechanika który to składał . Ciekawostką o której się dowiedziałem sprzedając samochód następnemu właścicielowi powiedział że zakłada się stare twarde sprzęgło od starej siódemki . :cool2: