Skocz do zawartości

Dziwne odglosy spod srodka samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w czasie jazdy zaczely niepokoic mnie dziwne odglosy. Chyba nie opilem porzadnie auta po zakupie i teraz sie to na mnie msci. :duh:

Odglosow nie ma co opisywac, nagralem filmik z komorki przy bardzo wolnej jezdzie wiec zapraszam do odsluchania.

Przy wstecznym nie slychac nic. Dzwieki maleja przy rozpedzeniu sie. Powyzej 60km/h juz praktycznie nie slychac nic. Po zwolnieniu tez juz nie ma przez jakis czas tych odglosow. Jak znow rusze od zera to sie pojawiaja. Momentami jest dosc glosno.

*klik do filmiku*

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HoHo...

Ładny dźwięk.

Ciężko wywnioskować z filmiku ale możliwośći jest kilka.

Łożysko podporowe wału < najprędzej >

Łożysko piasty koła.

Szczęki od ręcznego. Lub coś z klockami.

Sucho w skrzyni lub w moście < ale to chyba najmniej prawdopodobne>

Ja stawiam na łożysko podporowe wału.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
ło chłopie ja miałem lepiej 2 w nocy a ti pisk jakbyś szlifierką coś ciał a ja przez misto i podobnie do tyłu nic do przodu łojezu, nie jeżdziłeś ostatnio po czymś ala żwir?? u mnie dostało się to w klocki z przodu jakim cudem?? :duh: nie wiem, po zwaleniu koła i wydłubaniu cisza może u ciebie też się gdzieś coś dostało
Opublikowano

No i chyba znalazlem przyczyne. Reczny byl na 1 zabek. Nie powoduje to zadnego obciazenia auta, nie zapala sie wtedy nawet lampka, a jednak dawalo to rezultat jakim byly te przerazajace odglosy. :)

Dzieki za pomoc w diagnozie problemu!