Skocz do zawartości

(E36 sedan)montaz 4szyb el. Pytanie o wiazke przewodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, chcialem spytac czy w e36 byly wyposazone w pelna wiazke do drzwi ? tzn do zlacza, a czy jezeli nie to czy sa puste piny wogole bez tych bolców? Zabieram sie do montazu elektrycznych szyb , ale mam zamiar zrobic to przynajmniej w polowie jak fabryka, nie za pomoca przekaznikow tylko z modulem komfortu i "relay module". Bo czytajac fora internetowe pelno rad typu "zaloz na przekaznikach" a mi sie wydaje ze to lekki paździerz bedzie. Edytowane przez hytrus2
Opublikowano
Po pierwsze to popraw tytuł na poprawny . Po drugie we wtyczkach są wolne miejsca na piny , ja właśnie przepinałem wszystkie przewody z jednego auta do swojego no i poległem na module komfortu bo nie działalo :mad2: :mad2: . Po dniu męczarni ze sprawdzaniem przewodów przyszedł kolega i podłączył przekaźniki i tak już zostało
Opublikowano
wporzadku, chodzi wlasnie o to ze czy te miejsca sa puste bez bolców? Czy tylko puste w sensie bez wyprowadzonych przwodów? Mowisz ze z ym modulem moze byc ciezko? schematy mam juz je studiowalem i w teorii powinno sie udac , znajac zycie napotkam jakies problemy. A dlugo Ci zeszlo z tym?
Opublikowano
Miejsca w kostkach są puste bez bolców. Mnie samemu z poprowadzeniem instalacji tak jak idzie oryginalnie zajeło to jakoś od ósmej rano do jakiejś dziesiątej w nocy z tym że wszystkie cztery szyby . Przy mechanizmach poszło trochę szybciej . Jeśli mechanizmy u ciebie jeszcze nie były wyjmowane to zaopatrz się w wiertarkę i jakieś dobre wiertła bo są one przynitowane do poszycia wewnętrznego drzwi , a nity są stalowe . I popraw ten tytuł bo że e36 to każdy wie bo znajdujemy się w dziale poświęconemu dla e36 :arrow: (jeszcze raz przeczytaj format tytułowania wątków )
Opublikowano
Ja mam zamiar posiwecic dzien na same wlozenie silownikow do drzwi.Drugi na instalacje po kostkach laczeniowych w slupkach. Skoro juz jestes po podlaczeniu, to moze masz jakies rady? Bo sadzac po schemacie powinenem dac rade, jedynie ciaganie kabli po samochodzie srednio mi sie widzi. A jaki modul komfortu masz? Rozumiem ze modul 'relay' tez. Tak wypytuje bo bardzo chetnie siegne porady kogos kto robil to samo co ja mam zamiar, zanim jeszcze zaczne :cool2:
Opublikowano
Jesli chodzi o mnie to poległem właśnie na module i poprostu go nie mam kolega przerobił na przekaźniki A tytuł powinien brzmieć ''3XX sedan .......''
Opublikowano
niby prosta sprawa ale zeby dobrze zatytulowac to musialbym jedynie zaznaczyc ze to sedan, wiec chyba jest ok :lol: Aha, a jak poradziles sobie z dorobieniem pinów? mozna dokupic takie bolce, w takim rozmiarze? Zasilanie z zapalniczki czy ciagnales od skrzynki bezpiecznikow?
Opublikowano
Ja miałem wiązki z drugiego auta z kostkami , więc wszystko było . Plusa wziąłem z najgrubszego przewodu w którym pojawia się napięcie po przekręceniu stacyjki w pierwszą pozycję