Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szanowni forumowicze noszę się z zamiarem kupna w/w samochodu auto ma przejechane 186 tys i jest z nawigacja bez lamp ksenonowych doradzcie mi proszę na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiego auta. Samochód jeszcze stoi w Niemczech jest to wersja kombi. Jakiś czas temu miałem BMW z 1991 roku z silnikiem 2,5 benzyna 192km ale z tym autem miałem same poważne problemy. Czy ten nowszy model jest też taki usterkowy?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Te modele sa bardzo dobre, ale dobrze sprawdż/popatrz czy czasem nie ma najechane więcej niż ma na szafie - Niemcy tez kreca liczniki. Popatrz na stan kierownicy, pedałów, gałek i przełączników, siedzenie kierowcy. Jak te rzeczy będa zdradliwie wyjechane to auto ma na pewno więcej. Beemka przy takim przebiegu powinna wygladać bardzo dobrze.

Zwróc uwage na silnik - na pompowtryskiwacze - nie wiem jak je sprawdzic może ktoś z forum podpowie i na turbinę (np.: kłopoty z odpalaniem zimnego a zwłaszcza ciepłego silnika oraz mocne kopcenie) - wiem że te silniki jak sa zle eksploatowane to lubia te rzeczy padac a koszty sa dość wysokie (pompowtryskiwacz kosztuje coś koło 1000 zł, turbina nie wiem).

Moim zdaniem jak auto jest ok. to mozna je brać (oczywiście cena jest też wazna).

Pozro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwróc uwage na silnik - na pompowtryskiwacze - [...] (pompowtryskiwacz kosztuje coś koło 1000 zł, turbina nie wiem).

Nie ma pompowtryskiwaczy, bo to nie VW, tylko wtryskiwacze (sterowanie elektryczne, common rail). Odnośnie ich ceny, to dołóż, a potem jeszcze dołóż...

Ten przebieg na ten silnik to wcale nie dużo. Jeżeli pali od razu na zimnym i gorącym silniku, to nie powinno mu nic być (kompresja, ciśnienie pompy i wtryskiwacze ok). Jeżeli zbyt dużo przydymi (cokolwiek musi, w końcu to diesel :) ) przy depnięciu... trzeba się zastanowić. Regeneracja turbiny to koszt około 800zł, więc da się przeżyć przy takim aucie i nie uważam tego za największy problem. Główny koszt to układ zasilania...

A może ktoś już ma takiego na forum?

Kai
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie ma pompowtryskiwaczy, bo to nie VW, tylko wtryskiwacze (sterowanie elektryczne, common rail).

Ok. niech będzie że wtryskiwacze ale kosztują dużo :jawdrop:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!!!

Ja mam taką betkę, ale dopiero co kupiłem także nie znam jeszcze słabych punktów tych autek. Cieszę się nią dopiero 1,5 miecha :D Moja ma 155 tkm i jest wszystko :cool2: Jak masz konkretne pytania to może będę umiał odpowiedzieć.

PZDR

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg