Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów mam pytanko mam M3 skrzynia 6cio bieg chciałbym zmienic na 5cio bieg czy zyskam czy strace znajomy mechanik powiedział ze bedzie lepiej sie zbierac ale straci na V-maxie
Opublikowano
nie wiem czemu ale mnie się wydaje ze stracisz na starcie 6 zapewne ma pierwsze biegi krótsze a co za tym idzie przyśpieszanie jest szybsze tak tylko myślę bo vmaxy za bardzo to sie chyba nie różnią jeśli się myle to proszę o wytłumaczenie dokładne :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

pierwsze pięć biegów jest takie samo ;)

zyskasz na masie - lepiej zmienia sie biegi w 5 biegów no i 5 b jest 10 - krotnie tańsza :).

M- ka V-max osiąga na piątce, ale bodajże 5 bieg kończy się w okolicach 260 licznikowych wiec jak chcesz iść na rekord z jakiejś górki i z wiatrem to faktycznie bardziej rozpędzi sie na 6 biegu.

Opublikowano
Jesteś pewny że biegi w skrzyni pięci i sześcio biegowej są takie same. Z reguły skrzynia 6 ma krótsze przełożenia, co za tym idzie lepsze pszyśpieszenie.
Opublikowano
Jesteś pewny że biegi w skrzyni pięci i sześcio biegowej są takie same. Z reguły skrzynia 6 ma krótsze przełożenia, co za tym idzie lepsze pszyśpieszenie.

jeśli kierowca zmienia w miare szybko biegi ;)