Skocz do zawartości

[318is][m42][1994] grzejaca sie skrzynia biegow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pewien problem posiadam piekna czerwona baware wszystko cacy ale dzisiaj zauwazylem ze ta skora na drazku zmiany biegow stala sie dziwnie ciepla po zdjeciu okazalo sie ze bardzo mi sie grzeje skrzynia czy to normalne?? wiem ze powinna sie troszke nagrzewac bo w koncu caly czas pracoje ale wydaje mi sie ze moja nagrzewa sie zabardzo czy macie podobne problemy?? moze ktos sie juz z tym spotkal?? pisze bo niedlugo czeka mnie dluga podroz 2200 kilometrow i niechce sie rozzsypac po drodze POMOCY!!!

BMW e36 318 is m42 1994 przejechane 254320 kilometrow

:mad2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :( :( :(

Opublikowano

po upalaniu moim kompaktem nie da się trzymać dłużej drążka. Skrzynia w pełni sprawna, ostatnio robiona pełna rewizja, olej jest.

U brata w rajdówce E30 318is (skrzynia od E36 4cyl) nawet jadąc po mieście tunel środkowy (goła blacha jak to w rajdówce) rozgrzewa się od skrzyni tak mocno, że w zimie robi za dodatkowe ogrzewanie.

Te skrzynie tak mają, ja bym się nie przejmował. :wink:

Opublikowano
Jeśli to wpłynie na Twój komfort psychiczny, to przed tą długą trasą możesz wejść pod samochód i ją poprostu umyć - zawsze dzięki temu odda trochę więcej ciepła.
Opublikowano
ja w mojej buni nawet bo kilkusetkilometrowej trasie, lub po naprawdę ostrej jeździe nie odczułem żeby działo się coś takiego, ale jeśli to normalne to ok
Opublikowano
ja w mojej buni nawet bo kilkusetkilometrowej trasie, lub po naprawdę ostrej jeździe nie odczułem żeby działo się coś takiego, ale jeśli to normalne to ok

Nie wiem co masz na myśli mówiąc "ostra jazda", ale po takiej zabawie

można się poparzyć o tunel środkowy. Skrzynia sprawdzana kilka razy w sezonie.

Opublikowano

W mojej 3ce i kolegi 5ce również drążek się nagrzewa więc to norma

jak koś stracił obudowe termiczną to grzeje dodatkowo od wydechu

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano

Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi troche mnie to uspokoilo

wlasnie przy drazku czuc cieploa skura jest wrecz nagrzana jak by dmuchal na nia chwile suszarka do wlosow ale czuc ze po prostu jest ciepla mialem wiele roznych aut i nigdy nic takiego niebylo niedawno zmienialem sprzeglo i mechanik mi mowil ze wymienil mi jakies lozysko bodajze bo ciekla skrzynia niechrobocze ani sie nietnie a biegi wchodza pieknie i gladko jedynie co zauwazylem to to ze kiedy wybijam jedynke to tak jak by autem lekko szarpnelo na bok przy innych biegach ten problem niewystepuje tez mnie to troche martwi ale mam nadzieje ze jakos objade w koncu to tylko 2000 kilometrow :D w jedne strone :D