Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Błędy które wykrył DIS nie wiem o czym świadczą dlatego się nie wypowiadam. Natomiast badanie przepływki w DIS wygląda tak:

Jak dojść do tego testu w DIS dokładnie nie pamiętam, a możliwości podpięcia pod auto nie mam, ale jak znasz angielski w podstawach to dojdziesz do niego z tego co pamiętam jest gdzieś pod przyciskiem wybór funkcji tam bodajże wybierasz test, dodaje się on wtedy do "test plan" i ten przycisk też powinien się aktywować klikasz na niego i uruchamiasz test. Ale jak pisałem wcześniej nie pamiętam dokładnie jak tam dojść, ale dasz sobie rade na pewno.

Opublikowano

Angielski jakos tam znam tak ze zaczne poprostu szukac a czy tak samo jest dla silników benzynowych bo tutaj jest dla diesla.

Oraz jak zaznacze ten DME i dam strzalke dalej to wyskakuje mi please wait... i tak stoi kilka dobrych minut az wknncu wyskakuje cannot connect to device ale to moze przez to ze wlaczam ten test na odpalonym silniku i poprostu po 5 min jak mam please wait go wylaczam i na chwilke zabieram zaplon ;/ ale strasznie dlugo to trwa czy to normalne ??

Opublikowano
Szybki ten DIS to może nie jest ale 5 min to za długo. Poczekaj, aż wypowie się ktoś kto diagnozował silnik benzynowy w DIS-ie, ja jak do tej pory tylko diesle.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
DIS nie może odczytać sterownika silnika, z jakiego powodu - nie wiadomo. Może ktoś robił upgrade softu i coś nie poszło. Auto DIS wykrywa automatycznie czy podajesz model z ręki ?? Co to za silnik, jaki sterownik ?? Nic o tym nie piszesz.
Krzysztof
Opublikowano

Dis wykrywa automatycznie

Silnik M52b20 sterownik w inpie wykrywany jako ms41 chyba auto e39 rok 1997_3 tak go widzi dis

Ogolnie chce zrobic diagnoze bo w miescie pali mi od 14l w góre, a w inpie zadnych bledow nie ma, a to 14l to przy takiej spokojnej jezdzie. A w trasie pali ok 10-11l

a w inpie to tylko te adaptacje nie sa takie jak powinny byc reszte pokazuje ok

http://img854.imageshack.us/img854/9190/bmw1.png