Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z centralnym zamkiem tzn nie zamyka się z pilota mimo że pilot działa a zamek zamyka się od środka, miał ktoś taki problem i może mi powiedzieć gdzie mam szukać rozwiązania tej zagadki. pzdro
Opublikowano
witaj,prawdopodobnie masz rozkodowany kluczyk to znaczy pilot w kluczyku najczęściej dzieje się to podczas wymiany baterii jak to zrobić dokładny opis masz na forum nie pamiętam dokładnie przekręcasz kluczyk w pozycję pierwszą wyjmujesz ze stacyjki naciskasz w pilocie zamykanie i trzymasz cały czas i w ciągu kilku sekund naciskasz otwieranie lub na odwrót jak zakoduje się kluczyk to centralny zamknie się i otworzy
Opublikowano

Zrób tak jak ci kolega napisał wsiądz,praekręc na poz.1(5sek.)wyjmij kluczyk,jedną ręką naciśnij przycisk otwierania samocodu i trzymaj,drugą reką nacisnij szybko 3-5 razy zamykanie samochodu.Puść oba przyciski,powinien się zamknąć i potem otworzyć samochód.Ważne zrób to szybko-te czynnosci,POzdr

PS jeżeli tak nie zadziała nacisnij przysiski na odwrót--jeden trzymasz przez cały czas a drugi naciśnij 5x i póść oba.

Opublikowano
dzięki!! wypróbowałem różne sposoby kodowania kluczyka ale niestety klapa może jakaś inna przyczyna może już słaba bateria w kluczyku, czy można gdzieś to sprawdzić może podpięcie pod komp. coś pokaże
Opublikowano

Chyba zostaje ci wymiana baterii,dałem ci link,tam masz wszystko co trzeba ci do sukcesu.POzdr

viewtopic.php?f=72&t=148359&p=1063301&hilit=bateria+pilota#p1063301

Tu w nim masz filmik jak to zrobić i opisy.