Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanko odnosnie napedu 4x4 w x3 2.5i manual rok 2004, auto jezdzi ale naped dziala tylko na jedna os i swieci kontrolka napedow na tablicy ,oczywiscie nie oczekuje ze ktos mi powie ze szczegolami co sie stalo ale moze ktos mial podobny przypadek i wie mniej wiecej o co moze chodzic . Mam w tej chwili e60 ale robie przymiarke do x3 i mam na oku ta ktora opisalem za fajna kase i troche mi zalezy bo autko pieknie utrzymane, tylko ta wada z napedem , jezeli koszt naprawy nie byl by liczony w tysiacach to bym sie zastanowil.Dzieki :cool2:
m3GreenHell
Opublikowano
z tego co się dowiedziałem od kolegi z aso, to jeśli to tarcze sprzęgła napędu to pół biedy ewentualnie jakiś tam serwo mechanizm czy silnik sterujący napędem, nie wiem dokładnie co tam jest, natomiast jeśli problem jest z resztą skrzynki to się tego raczej nie naprawia a koszt nowej to ok 8 tyś, możesz powiedzieć jaki przebieg auta?>
Opublikowano
Przebieg 175tys , niestety jestem laikiem jezeli chodzi o naped 4x4 w BMW , czy za naped 4x4 odpowiedzialna jest tylko skrzynia czy jeszcze inne podzespoly ,wiem tylko ze w BMW 4x4 nie jest staly tylko elektronika za to odpowiada,
m3GreenHell
Opublikowano
napęd jest stały, zmienia się tylko rozkład momentu na przód lub tył, co by tu nie gdybać na twoim miejscu zrobił bym normalną diagnozę w aso przed ewentualnym zakupem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popieram przedmówcę. Jedź do ASO na diagnozę i wycenę kosztów przywrócenia pełnej sprawności. Lepiej stracić kilkaset PLN niż kilkanaście tysięcy.
Opublikowano
Tak w pelni sie z wami zgadzam , chcialem tylko troche rozpoznac problem tutaj na forum czy warto sobie glowe zawracac tym autem,jezeli macie jeszcze jakies sugestie to bardzo bym prosil.
m3GreenHell
Opublikowano
jeśli zdecydujesz się na diagnozę chętnie dowiemy się co dolega autu ;)