Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem wiec proszę o wyrozumiałość jeżeli jest coś nie tak.

Potrzebuje kupić zegary do E39 2,0b 98r. Może ktoś ma na zbyciu, chętnie odkupię.Mam dwa komplety z 96r i drugi z 2000r ale żadnych nie można dopasoawc.

Dziękuję i proszę o pomoc.

Opublikowano
Jeżeli masz zegary z 2000r powinny być dobre,wystarczy je zaprogramowac.Ty masz bunie 98r a zegary 2000r więc przed liftem,powinno byc ok.Zawsze zegary podmieniane programuje sie.Nawet te 96r są ok do programowania.Warunek sprawne.Pozdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podejrzewam że nie rocznik zegarów jest ważny tylko jaki typ wskaźników da się zamontowac.Wskaźniki w E39 są chyba 3 rodzaje,nie wiem jak jest z wskaźnikami manual - automat ale chyba też się różnią.Zależy również jakie OBC posiadają wskaźniki,bo są inne wtyczki.

Co do wskaźników są tutaj na forum kol. co się znają i potrafią kodowac itd.Dlatego niech się jeszcze wypowiedzą i na 100% udzielą informacji.

ec2Wze6.jpg
  • 4 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napiszę w tym temacie,tytuł dobry a bez sensu zakładac nowy.

Zapytam się kolegów czy macie też coś takiego,że w czasie rozruchu na czas kręcenia rozrusznika ginie podświetlenie wyświetlacza wraz z przebiegiem?Po odpaleniu auta spowrotem wraca.Dzieje się to jak auto stoi tak ok 10-12 godzin i odpala się pierwszy raz,każde kolejne uruchomienie jest już wszystko.Nie wiem czy tak było wcześniej bo nigdy nie zwracałem na to uwagi.

Mianowicie jak włożę kluczyk zaświecają się kontrolki wyświetlacz itd po podgrzaniu świec przekręcam kluczyk i w momencie jak rozrusznik pracuje to nie ma przebiegu.

Raz nawet miałem że nie pojawił się,nie działały również wskaźniki prędkości,obrotów, paliwa,temperatury,kontrolki kierunków,podświetlenie zegarów było.Pomogło tradycyjne zdjęcie klemy na moment i wszystko pojawiło się.Akumulator raczej ok. bo pali na dotyk,zero problemów.

PS. Zestaw wskaźników najuboższy-bez BC.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

U mnie tak nie ma, raczej maż coś nie tak.

Do autora tematu.

Kiedyś zmieniałem zegary, nie pytajcie dlaczego, i kupiłem prawie takie same, ale po podłączeniu nie zgadzał się oczywiście przebieg, przekłamywał wskaźnik paliwa i chyba temp wody, źle pokazywał spalanie. Ze starego licznika podmieniłem plecki ( taki element z tyłu zegarów) i wszystko jest ok włącznie z przebiegiem.

Nie potrzebna była żadna adaptacja.