Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

W ciągu najbliższych 2 miesięcy mam zamiar wymienić w swojej e36 sedan amortyzatory. Zacząłem się interesować modelem Bilsteina B6... i teraz moje pytanie...aktualnie mam jeszcze fabryczne amory, mam zamiar wymienić amory na B6 tył oraz przód. Do tego mam teraz koła R15 65/205. Pod koniec wakacji zamierzam zmienić też alusy na 17 motorsport ale nie chcę by auto mi się podniosło....B6 natomiast nie są do samochodów które się obniża. Moglibyście mi poradzić co mam w takim wypadku zrobić? Nie wiem jak to zrobić żebym teraz wymieniając amory mógł śmigać na 15 calowych a potem przejść bez bólu na 17.

Rozumiem ze przy wymianie amorów dobrze jest wymienić poduszki, odboje i osłony... polecacie jakieś konkretne firmy albo modele?

Jak wygląda sprawa sprężyn które też są fabryczne i nie wiem czy będą się sprawdzać z nowymi amortyzatorami.

Edytowane przez wasylek88
Opublikowano
Jak szukałeś amorków to odboje i osłony nie były sprzedawane razem z amorkami?? Warto by było rozejrzeć się za ofertami amorki + osłony/odboje. Wtedy nie musiałbyś się martwić czy będą do danego amortyzatora pasować czy nie.
Opublikowano

do seba e36

II. Zasady dotyczące pisania na forum

5. Jeśli cytujesz czyjąś wypowiedź tnij cytaty. Cytuj tylko te fragmenty wypowiedzi na które odpowiadasz.

Nie cytuj wypowiedzi, zwłaszcza całości, jeśli odpowiadasz bezpośrednio po niej.

• 2 tygodnie później...