Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może sama oiasta starczy na konwersje z 4 na 5 śrub, ale pewnien nie jestem. na pewno nie zmienisz z bębnów na tarczę bo wahacze z bębna nei mają miejsc na zacisk hamulcowy. Muszisz albo belkę albo przynajmniej wahacze mieć od tarcz.
Opublikowano

wahacze od zwykłego e36 nie pasują!! koło wyjdzie w błotniku

musisz dać wahacz od M3 3.0 plus acentryczne tuleje żeby było dobrze

druga opcja to zakup giętych wahaczy od PUZa

tył dajesz cały od compacta i śmiga wsio

konwersja daje większy wybór hamulców i felg

heble można dać od M3 lub z 330D e46 i e30stka ze swoją masą z każdej prędkości staje w miejcu, wada to koło minimum 17

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam spór fajny ale jak kolega radzi przód od e36 nie pasuje koło wchodzi w błotnik ja zrobiłem tak wahacz z e30 wyprostowałem u kowala to znaczy sworzeń zew.ma być w linii z przetłoczeniem (kropką) i otworem do stabilizatora łożysko górne amora też od e30 a tył dałem kompletny wahacz od e36 compakt latam na co dzień i nic się nie dzieje z wahaczem nie odkształca się itp pozdrawiam
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam.

Mam E30 i właśnie robię konwersję zawieszenia z E36.

Co mam?

przód:

amorki

sprężyny

wahacze

zwrotnice

piasty

tarcze

klocki

zaciski

tył z Compacta:

belka

wahaczze

tarcze

zaciski

klocki

Czy mam już komplet?

Drugie pytanie: chcę kupić gwintowane zawieszenie - będę potrzebował ze standardowego E36 czy z E36 compact?

pozdrawiam