Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam potrzebuje pomocy albo kogos co sie zna na BMW E34 problem polega na tym ze nie działaja mi wycieraczki to jedna z przycyzm przy tym samochodzie auto stało jakies 2 lata nie jedząne i chciałbym to zrobic. Po myciu kasherem i zostawieniu właczony wycieraczek właczyły sie, ale gdy juz wyłaczył nie załaczyły się i nie wiem do xzego szukac sprawdziłem pod prostownikiem silnik chodzi tylko na moje oko troche cieżko, czy moze byc to jakis przekaźnik bezpieczniki sprawne albo jakis przekaźnik regulacji szybkosci wycieraczek bo cos podobnego jest w tym aucje moze ktos pomoze moze jakis tel ktos zostawi moze zadzwonie ktos co poradzi
Opublikowano

Jezeli siniczek dziala ale z oporami, to sie poprostu zastal sie i mogł bys jakos go nasmarowac(np. wd40) ,

musisz sprawdzic takze wiazke czy nie jest gdzies przetarta albo gdzies jest moze skorodowana.

(i dodawaj troche wiecej przecinków)

Opublikowano

Zdemontowałeś mechanizm wycieraczek?

Sam silnik bez mechanizmu chodzi ciężko, czy całość?

Jeśli całość to jest to prosta naprawa, jeśli silnik to ja bym raczej szukał drugiego.

Mechanizm wycieraczek zazwyczaj zacina się, czy też chodzi bardzo powoli z powodu zabrudzenia, wystarczy rozebrać wyczyścić, nasmarować i chodzi jak nowe. Robiłem to dwa tyg. temu. Miejsca które musisz rozebrać i wyczyścić zaznaczyłem na fotce.

http://img683.imageshack.us/i/1513021343kopia.jpg/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam wszystkich dla tych którzy beda mieli problem z wycieraczkami, cenatralnym i el. szybami niech szuka problemu przy przewodach u mnie była peknieta blaszka co daje prąd z jednego kabla do drugiego przy akmulatorze to jakis bezpiecznik płytkowy czy coś takiego pozdrawiam