Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam,

Zbieram opinię nt. immobilizerów (dodatkowych - czyt. niefabrycznych) bezobsługowych - aktywowanych za pomocą karty, breloczka, kostki itp.

Czy ktoś może polecić jakiś konkretny model?

Na rynku dostępne są zarówno takie z transponderami bez baterii (np. SEO Symphony, Keratronik Predator Transponder)

jak i mikronadajnikami w postaci pilota/breloczka (np. PEN Proxima, AMT KD-2006, Tytan DS050) zasilanymi baterią.

Te drugie wydają się skuteczniejsze, ale mam obawy - czy np. nie padnie bateria akurat jak będę gdzieś z dala od cywilizacji... :wink:

Pozdrawiam

Michał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odnośnie KD 2600. Mam zamontowany w jednym z samochodów (ale nie BMW) ze starszym systemem analogowym. Działa od kilku lat bez kłopotów. Co 4-6 miesięcy trzeba wymienić baterię (ok 8 zł). Ma opcję dodatkowego ukrytego przycisku i w razie braku breloczka lub awarii (baterii). W przypadku BMW z najnowszym oprogramowaniem problemem jest znalezienie do odcięcia takiego obwodu który unieruchomi samochód, ale nie będzie jednocześnie generował błędów w komputerze.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Dzięki. No z przerwaniem obwodu wiem, że jest problem - już to kiedyś przerabiałem w E46...

Ale mam namiar na elektryka, który mówi że ma kilka swoich wypracowanych miejsc przerwania obwodu i nawet najnowsze auta ponoć nie sprawiają kłopotu.

Pozostaje jeszcze opcja elektrozaworu na przewodzie paliwowym, ale nie wiem czy to jest bezpieczne dla pompy (w razie gdyby przypadkowo immobiliser się niezdezaktywował).

Pozdrawiam

Michał

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, ja mam założonego tytana ds050 i jest ok , nie generuję błędów i po 60s nie wykryciu autoryzacji gasi silnik, koszt jest nie duży bo z 2 pilotami zapłaciłem 200 zł.