Skocz do zawartości

E30 318 is m42 nie odpala proszę o pomoc!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem tego rodzaju, że pewnego dnia auto chodziło jak należy nie było żadnego problemu, auto zgasiłem i przypomniałem sobie ze mam jeszcze gdzieś jechać i tu się zaczął problem nie odpaliło, Zmieniłem świece bo myślałem,że to ich wina ale w dalszy ciągu nic, próbowałem na zaciąg ale pochodzi nierówno kilka sekund i gaśnie ogólnie silnik kręci ale nie pali, może to związane z tym ze zalałem tego dnia 100 oktanową benzynę shella, dodam, że auto jest z gazem . proszę o pomoc bo już nerwy mi puszczają.

Pozdrawiam.

lesnik1989

Opublikowano

W 95 oktanowym paliwie jest więcej siarki, która smaruje pompę paliwa w baku.

W 100 jest jej mniej i jest to bardziej "suche" paliwo. Obstawiam, że umarła pompa w baku, posłuchaj, czy gra podczas odpalania.

Opublikowano
na samym gazie też próbowałem i nic, a co do pompy to raczej nie ona bo paliwo podaje chyba że ciśnienie ma kiepskie
Opublikowano

sprawdź czujnik położenia wału następnie wałka rozrządu a jeżeli obydwa działają to patrz na układ zapłonowy świece, kable, może cewki padły.

u mnie ostatnio sterownik umarł i sygnał sondy był nawet po jej odłączeniu :) też miałem problemy z paleniem i gaśnięciem