Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szukałem już chyba wszędzie odpowiedzi związanej z moim problemem i nigdzie nic nie znalazłem. Może ktoś już spotkał z takim czymś.. Od pewnego czasu zauważyłem , że coraz gorzej odpala mi auto, nie ma znaczenia czy jest ciepłe czy zimne. Czasami zapala się kontrolka DDE i auto przechodzi w tryb awaryjny. Zauważyłem , że przy wyjściu z filtra do pompy leci paliwo z powietrzem i nie wiem skąd się tam bierze. Wymieniłem filtr paliwa, pompka pod progowa też normalnie działa.Jeżeli wskazówka paliwa spada poniżej 15 L to zaczynają się takie cyrki, powyżej jest ok. Prosze o jakieś wskazówki. Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego pompa w zbiorniku do wymiany. Pozdro.
Na pewno? to przez nią ciągnie powietrze?

Na pewno :wink:

ec2Wze6.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
napisz ktora pompa byla popsuta, bo u mnie przedwczoraj takie same objawy wystapily przy ok 15 litrach zgasł samochod. dolewam 10 litrow i przeszlo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ściągnij przewód paliwa na wejściu do filtra paliwa i przekręc kluczyk w pozycję zapłonu.Jak poleci waha to znaczy,że pompa ok.

Organoleptycznie się nie da.Wiem,że byś chciał polizać, ale ..........w innym miejscu,i w nie u tej sztuki :norty: :norty: :norty: :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
paliwo leci tylko jak stan paliwa spada do poziomu ok 15 litrow to wtedy w wezyku zaczynaja pojawiac sie pechezyki powietrza. wiem, ze jest to zwiazane z ktoras z pomp albo progowa albo ta ze zbiornika. Ja mam jednak pytanie czy bez uzycia kompa mozna stwierdzic ktora z nich jest uszkodzona.
Opublikowano
Na 100 % pompa w zbiorniku. Miałem to samo. Na pewno w ogóle nie działa tak jak w moim przypadku było. Zrób to jak najszybciej bo zajedziesz pompke progową. Powietrze pojawia się na wężyku przy wyjsciu z filtra,tak?
Opublikowano
Najlepiej wypompować otwierając zbiornik u góry tam gdzie siedzi pompa. Pompa jest z prawej strony z tyłu, przy odłączaniu przewodów u góry uważaj na rurkę platikową powrotu paliwa. Można ją łatwo ułamać.
Opublikowano
odkrecam kolnierz i leci paliwo juz lecialem po piasek. chyba lepiej bedzie spuścić przez wężyk za filtrem paliwa? nieco dłużej ale nic na ziemie nie poleci.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak pojeździsz ze 2 tyg. to też się nic nie stanie.Wyjeździj trochę wachy i dopiero sobie zrób.
ec2Wze6.jpg