Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

Chciałbym zwrócić sie do was o pomoc przy pozbyciu sie rdzy z mojej buni...

rdza zaatakowała głównie nadkola, chciałbym w np ten weekend coś poradzić na to.

Rozumiem ze najpierw trzeba zeszlifować rdze, ale co potem ?

Jaką szpachlówkę wybrać ? jakie są proporcje jej mieszania?

Jaki lakier? czy nie bedzie problemów z takim w spreju ? i jak dobrać odpowiedni kolor żeby spasował sie z oryginalnym ?

I jakie mniej wiecej koszta będą całej operacji ?

Jeszcze czy samemu da rade zrobić coś takiego? ;>

Z góry dzięki za każdą pomoc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja w zeszłym roku pozbywałem się rdzy. Zeszlifowałem do gołej blachy miejsca korozji. Tam gdzie były głębokie wżery posmarowałem brunoxem, tym na korozję. Potem na to podkład do lakieru samochodowego i na to lakier w sprayu z mieszalni. Efekt jest taki, że w tym roku zabieg muszę powtórzyć bo rdza na nowo wychodzi. Tym razem mam zamiar dać więcej warstw wszystkiego i dołożyć do procesu szpachlę.
http://img837.imageshack.us/img837/3526/5vk4.jpg
Opublikowano
Ja w zeszłym roku pozbywałem się rdzy. Zeszlifowałem do gołej blachy miejsca korozji. Tam gdzie były głębokie wżery posmarowałem brunoxem, tym na korozję. Potem na to podkład do lakieru samochodowego i na to lakier w sprayu z mieszalni. Efekt jest taki, że w tym roku zabieg muszę powtórzyć bo rdza na nowo wychodzi. Tym razem mam zamiar dać więcej warstw wszystkiego i dołożyć do procesu szpachlę.

i tak co roku , aż dostaniesz białej gorączki i albo pogodzisz się z rudą , albo auto sprzedasz ...

Kamil
Opublikowano

Rok temu smarowałem tym Brunoxem i lipa

Fachowcy zachwalają Cekor R podobno najlepszy na rdze,

kupiłem 3L i zobaczymy czy coś wyjdzie

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz