Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was koledzy pytanie.

Jakie LED RINGI polecacie do BMW E60 z ksenonami ( 2003r).

Jeżeli można prosiłbym o adresy konkretnych aukcji ze sprawdzonym sprzętem.

pzdr ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano
Temat powinien odrazu być zamknięty za tytuł i temat który poruszany był już tysiące razy

dzięki za troskę kamil20011... temat był poruszany, prawda ale wydaje mi się, że sprzęt i części uległy już zmianie i podejrzewam, że producenci mogą oferować już zupełnie coś innego, w innej specyfikacji i cenach. ;> Myślę też, że adresy aukcji internetowych sprzed dwóch lat także są już nieaktualne, nieprawdaż? ;>

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano

Kolego ja kupowałem z tej aukcji

http://moto.allegro.pl/led-bmw-e60-e61-e66-e39-e64-e87-e65-e53-ringi-fv-i1523231210.html

Jak dla mnie wszystko ok, efekt widoczny głównie nocą, w dzień prawie niezauważalny ponieważ w wersjach przed liftem ringi raczej słabo świecą. Jedyne moje zastrzeżenie to to, że są one troche gorzej spasowane jak oryginalne żarówki i siedzą troszkę luźniej, ale mi się nie zdarzyło żeby wypadły:) Ogólnie gdybym miał ponownie zakupić te ledy to dobrze bym to teraz przemyślał, cena nie mała a i efekt nie oszałamiający, oczywiście jest lepiej ale bez szału. Jeżeli chodzi o błędy itp nigdy mi się nie zdarzyło.

Opublikowano
Kolego ja kupowałem z tej aukcji

http://moto.allegro.pl/led-bmw-e60-e61-e66-e39-e64-e87-e65-e53-ringi-fv-i1523231210.html

Jak dla mnie wszystko ok, efekt widoczny głównie nocą, w dzień prawie niezauważalny ponieważ w wersjach przed liftem ringi raczej słabo świecą. Jedyne moje zastrzeżenie to to, że są one troche gorzej spasowane jak oryginalne żarówki i siedzą troszkę luźniej, ale mi się nie zdarzyło żeby wypadły:) Ogólnie gdybym miał ponownie zakupić te ledy to dobrze bym to teraz przemyślał, cena nie mała a i efekt nie oszałamiający, oczywiście jest lepiej ale bez szału. Jeżeli chodzi o błędy itp nigdy mi się nie zdarzyło.

A jak z montażem? ;> Dużo czasu i nerwów? ; )

BMW E60 530D SEDAN 2003r
Opublikowano
jak masz duże ręce (tak jak ja) to wykręcasz reflektor, kładziesz go na stole i wymieniasz ringa. Jak masz wprawę i małą rękę to 5-10min na 1 ringa, bez wyciągania reflektora ;). Na youtubie jest pełno tutoriali jak wymienić ringa w e60, wystarczy poszukać, z tym że chyba wszystkie dotyczą ściągania lampy.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Jak dla mnie lepiej było wyciągnąć całą lampę, jest strasznie mało miejsca, a te markery led są dłuższe od oryginalnych żarówek, więc też jest mały problem żeby je włożyć, nawet mając lampę na stole trochę się nakombinowałem i naklnąłem.
Opublikowano
Ja też jestem zdania, że najlepiej całą lampę zdjąć. Ale wiem, że są magicy, z małymi rękoma co potrafią zainstalować ringa bez ściągania lampy. Ja próbowałem, ale tylko ręce sobie pokaleczyłem.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Zdejmując lampę trzeba mocno uważać żeby nie porysować zderzaków. Ona dosyć mocno siedzi i trzeba się nią namanipulować - na tutorialach wygląda to łatwo i przyjemnie - w rzeczywistości nie jest, a jak się ma duże łapy to i z wyciągniętą lampą trudno wymienić ten marker.
Opublikowano

Tak z czystej ciekawosci to.....

Ciekawi mnie fakt kiedy moje ringi przestana swiecic (ciagle na automatycznych swiatlach jezdze).Skoro trzeba lampe zdjac to niema jeszcze takiej tragedii chyba bo jesli chodzi o wymiane zarowek w autach to najgozej jest to zrobic w samochodach francuskich.Tam dopiero jest jazda na maxa :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT