Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu chodzi mi po głowie aby zakupić E53 4.8is 360KM okolice rocznika 2006r. Zawsze jeździłem dieslami. Proszę Wszystkich o opinie dotyczące egzemplarza właśnie z tym silnikiem. Jak to jedzie? Ile rzeczywiście pali. Czy można wrzucić gaz, czy to grzech? Jak sprawuje się silnik i automatyczna skrzynia biegów. Wszystkie opinie na temat tej benzyny będą dla mnie bardzo cenne.

Dziękuję.

Opublikowano

Rok szukałem. 2 szt. wybrałem się oglądać. Obie okazały się szroty.

Jeździ to wspaniale ale jest ich tak mało, że nie ma z czego wybierać.

To było 2 lata temu , może teraz łatwiej o tę wersję.

Ja się poddałem - a sprowadzać mi się nie chciało i kupiłem 3.0i - na pocieszenie mam oszczędność w mandatach, paliwie, klockach i oponach :) - ale i tak bym się zamienił na 4.8 (4.4 to osiągi 3.0 i spalanie 4.8)

Powodzenia.

Sławas

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jesli chodzi o 4.8is to chodzi calkiem nieżle ale tylko przez pierwszy rok jazdy ,potem złapie cie głód mocy i już chcesz mocniejszy :D

spalanie w takim samochodzie nikogo nie interesuje ,o gazie nie wspomne,ale mniej wiecej 20 w miescie,13-15 trasa :norty:

znależc dobry nie trudno,ale też nie za darmo jak wiekszość "igieł" w lokalnym serwisie internetowym.

jak odpowiednio dbasz i serwisujesz to nic sie nie dzieje :cool2:poza normalnymi czynnosciami podczas uzytkowania(klocki ,tarcze,wahacze itd).