Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie czy ktos zakladał sam oryginalny PDC, chodzi mi o tył.

Kupilem samochod ze zderzakiem i czujnikami, ale nie ma calej reszty (pytanie wlasnie czego :roll: ) z fabryki wyjechal bez:( chcialbym go doposazyc jak juz mam or. czujniki. Niestety po wszystkich doposażeniach(dołozylem chip, xenon i skóre :D ) jak na ten moment troche sie splukałem, szczegolnie te lampy nikomu nie polecam, koszty dwoja sie i troja... chcialbym to zalozyc za jakies rozsadne pieniadze.

Czy ktos wie co mi jest potrzebne, itd?

W ASO powiedzieli mi ze okolo 1300zl +czesci bedzie zrobione- duzo troche.

P.S. jesli znowu pomieszalem watki albo nie ten dział albo bylo juz to z gory sorry.

postaram sie zrobic i wrzucic jakies zdjecia mojej malej bethi...

Edytowane przez kdus
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koleżanka ma w e60 i przy czarnym aucie prawie ich nie widać. Nie są takie złe ale kolega ma już czujniki. Teraz tylko modul i wiazka z Allegro... Koszt pewnie ze 400zl z programowaniem.
Opublikowano
Chyba najlepszym rozwiązaniem tej sytuacji jak nie masz pieniędzy jest założenie zestawu nie oryginalnego .

nie lubie poprostu wyrzucac bez potrzeby, ciagle inwestuje w doposazenie tego auta

moduł i czujniki mam juz... to kupil poprzedni wlasciciel - nie dokonczyl niestety instalacji :(

a jak tylko tyle zostalo to wole oryginal...

jak narazie tylko oryginalne czesci zakladalem i tak tez chcialbym zeby zostalo:)

nie wiem czy sama wiazke kupie... a jak ta to chyba w ASO najlepiej...

problem polegal w wycenie w bmw Fus wycenili mi na okolo 2800zl, w tym wszystkie czesci( caly zestaw doposazeniowy)

tak jak zadzwonilem i zapytalem o dop. o PDC do jedynki (nie tlumaczylem co mam a czego nie, sprawdzali po VIN)

jak sie dopytalem to za robocizne prawie 1300 zl a reszta to czesci,

jak mam czujniki(juz zalozone w zderzaku) i moduł w rece

czyli wedlug Was brakuje mi tylko wiazki i chyba jakiegos glosniczka-tak? + programowanie?

gdzie najlepiej to podlaczyc w Warszawie - nie chce placic ASO tyle za robocizne...

Opublikowano

Taaa kochane serwisy mi pewne ASO za montaż zderzaków i progów m-pakiet powiedziało 1400 zł :) mają chłopaki poczucie humoru .

Aaa to jak masz moduł to zmienia postać rzeczy myślałem że masz same czujniki .

Poszukaj w necie numeru części wiązki oraz tego głośniczka , zadzwoń do ASO podaj numery części a oni podadzą ci ceny , wiązka nie powinna być droga do e60 do przodu ( wymieniali mi na gwarancji wiążke bo zaśniedziała ) to jak widziałem fakturę nie kosztowała nawet 200 zł ( mówię o wiązce samych czujników ) więc może tragedii nie będzie .

Popatrz jeszcze na swój zderzak bo najlepiej zmienić całą listwę gdzie są czujniki PDC bo pod nie są robione uchyty w które wkłada się czujnik , rzeźbienie typu klejenie itd mija się z celem . Całego zderzaka zmieniać nie musisz bo sama listwa jest wymienna .

Co do ksenonów też przerabiałem ten temat , jeżeli komuś się nudzi i nie ma co robić montaż fabrycznych ksenonów doda ci wrażeń :)

Matii - co do czujników nie oryginalnych . Firma np. amervox posiada szeroki zakres współpracy z dealerami samochodowymi takimi jak Opel , Toyota , Peugeot ..... montaż takich czujników to może godzina czasu , wyświetlacz montujemy na podsufitce ( w bagażniku na środku - gdy patrzymy w lusterko wsteczne widzimy wyświetlacz ) czujniki są wielkości prawie oryginalnych BMW a działanie ich nie jest w cale gorsze.

Opublikowano

gdzie najlepiej to podlaczyc w Warszawie - nie chce placic ASO tyle za robocizne...

Artur Auto Klinika 510 544 940

http://www.auto-klinika.com.pl/page1.html

zadzwoń ten człowiek rozjaśni Ci temat, podłączy i zaprogramuje. pozdr

dziekuje bardzo za kontakt, kolega z Auto kliniki zna sie na rzeczy, narazie byl pomocny przez tel. umawiamy sie na instalacje

jak bedzie po to sie pochwale i po wiem co i jak.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

juz dziala, ale jak wszystkie przerobki mojej jedyneczki, koszty poszybowaly w gore :(

okazalo sie ze ten modul ktory kupilem wczesniej niestety nie obsługiwal glosniczka z zestawu doposazeniowego,

ktory kupilem w ASO zeby juz nic nie kombinowac, wiazka byla przygotowana pod dodatkowy glosniczek, bo radio business nie obsluguje PDC, a okazalo sie ze modul(uzywany za darmo od kolegi) byl tylko pod radio professional.

Dwa wyjscia:

1. Kupic inny modul (w ASO ponad 600zl, na allegro nie bylo- tez moglby nie pasowac...)

2. Zmienić radio na professional...

wybralem opcje druga...

Pisze bo moze ktos bedzie potrzebowal informacji jak zalozyc PDC oryginalne...

ogolnie kupe kasy - nie oplaca sie...

Opublikowano
jaki głośniczek? przecież sygnał o dystansie słychać w głośnikach głównych - w zależności od zbliżenia przód / tył i odpowiednio prawy / lewy

U mnie słychać tylko gdzieś z tył PDC tak jak by osoby głośnik a czujniki mam fabryczne .

Opublikowano

no to jest tak:

jesli radio business to PDC ma z tylku dodatkowy glosniczek

a jesli professional to przez radio

problem polegal na tym ze kupilem wiazke z dod. glosniczkiem (zestaw z ASO) bo mialem business

ale modul PDC ktory dostalem byl pod professional i nie dal sie zakodowac pod ten glosniczek

wiec zamiast kupowac innego modulu (szukac na allegro albo w ASO za ponad 600zl) zmienilem

radio na professional i chodzi...

• 1 rok później...
Opublikowano

W moim Bmw E87 mam seryjnie Radio Business oraz PDC w tylnym zderzaku.

Niestety w przednim PDC już nie mam.

Mieisąc temu zmieniłem radio na Professional i kupiłem zderzak przedni pod PDC.

Czego ja będę w takim razie potrzebował żeby to działało w przednim zderzaku ???

• Członkowie klubu
Opublikowano
W moim Bmw E87 mam seryjnie Radio Business oraz PDC w tylnym zderzaku.

Niestety w przednim PDC już nie mam.

Mieisąc temu zmieniłem radio na Professional i kupiłem zderzak przedni pod PDC.

Czego ja będę w takim razie potrzebował żeby to działało w przednim zderzaku ???

Podaj 7 cyferek nr VIN, wtedy będę mógł pomóc...

• Członkowie klubu
Opublikowano
WBAUG31030P059870

DZIĘKI

Szczegółowe informacje przesłałem Ci na priv.

Pozdrawiam