Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam kilka pytam poniewaz nie mozemy dojsc co jest przyczyna ,kolega ma taka samo bume jak ja czyli e 38 728 i na wolnych obrotach sa drgania silnika nawet lekko odczuwalne w kabinie i widac to tez po lewarku zmiany biegow, samochod nie ma zadnego spadku mocy czy falowania wolnych obrotow, silnik pracuje idealnie rowniutko nawet porownywalismy wolne obroty z moim i ma tyle samo czyli 750, jakie moga byc przyczyny,ja myslałem o cewkach ale to raczej by przerywał czy stracił cos na mocy,co o tym myslicie jakie moga byc przyczyny, swiece, odma ,poduszki skrzyni -silnika ??????????
Opublikowano
Masz instalacje gazową ?
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano

Sprzadź czy przez uszczelke pod kolektorem dolotowym nie leci lewe powietrze.

Mi się jeszcze kiedyś podwinęły linki od przepustnicy i też się trzęsło.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
uszczelka sprawdzana raczej nigdzie nie łapie lewego powietrza, ale o ktore liki Ci chodzi ?? od pedału gazu co otwieraja przepustnice ,,,
Opublikowano
Tutaj niestety nie pomoge, w serwisie mi tylko tyle powiedzieli. Ale wydaje mi się że właśnie te.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
wykręć jedną świece zobacz jak wygląda. W moim 750 też były drgania po wymianie świec wszystko ustapiło.
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
swiece wykrecałem wszystkie sa w super stanie jak nowe, silnik chodzi rowniutko skazowka od obrotow stoi na 750 ani nie drgnie,mysle jeszcze czy czasami tłumiki nie powoduja tych drgan albo zapchane katy.... co o tym myslicie?/ bo jesli samochod stoi prosto przykładowo na drodze drgania sa mniejsze jesli pochylony to wieksze,,,,,,,,
Opublikowano
a ale z drugiej strony to jesli by gdzies zaczepy od tłumikow nie trzymały to chyba powinno trzas sama buda a nie silnikiem??/ chyba ze zapchane katalizatory i trzesie tym i tym?????????????????????????
Opublikowano
tez by mogło byc ale poduszki mi sprawdzali i mowia ze sa ok, jeszcze mysle nad jedna rzecz ale nie wiem czy to dobry trop,moze wy cos podsuniecie , od paru tygodni piszczy mi cos jak pasek alternatora , przynajmiej z tamtad dochodzi odgłos , bardziej wyglada to nawet na rolke ktoras od paska bo głos paska jest troche inny , czy moze byc to przyczyna tych drgan jakby sie przycierała ktoras z rolek , bo ten pisk i drgania zaczeły sie w podobnym czasie ,