Skocz do zawartości

Problem ze swiatlami mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym posiadaczem e34 i mam pewien problem. moje swiatla mijania bardzo ciemno swieca. wymienilem juz zarowki na taki ktore daja 50% swiatla wiecej i nie widac wielkiej poprawy. poradzcie co mam robic czy bedzie konieczna wymiana lamp. wspomne tylko ze auto jest z 91 roku.

pozdrawiam Kowix

Opublikowano
Raczej tak - odblaski nie są w najlepszym stanie. Po za tym nigdy światło na soczewkach nie było i nie będzie znakomite - po za xenonem. Założysz nowe i po roku nawet tego nie zauważysz i światła będą słabsze.
Opublikowano
ok dzieki za informacje. powiedz mi czy jest mozliwosc wymiany zwyklych lamp na ksenony. jesli tak to czy mozna to zrobic samemu czy lepiej sie udac do warsztatu. :D
Opublikowano
No właśnie. Ja wymienilem swoje reflektory na kompletne nowe reflektory Hella, bo takie byly montowane w orginale, a inspiracja dla mnie byl odprysk po kamieniu w prawej lampie. Zarowki to Philips +50%. Na poczatku bylem zachwycony, bo efekt byl nieporownywalnie lepszy do starych lamp, ale dzisiaj gdy porownuje jasnosc swiatla zwlaszcza do nowych samochodow to juz nie jest tak rozowo, a widac to doskonale np. jadac rownolegle po autostradzie. W ten czas rowniez zastanawialem sie nad ksenonami, koszt powinien sie zamknac w ok 1.5 tys.zł/para, ale jakos sie nie zdecydowalem, gdyz nie bylem przekonany, ze efekt rzeczywiscie bedzie wymierny, a oprocz tego slyszalem od kolegi, ktory to wczesniej przerabial, ze moga byc problemy z regulacja swiatel.
Opublikowano
Nie odpowiedzialem na Twoje pytanie, jesli choc troche sie na tym znasz to dasz rade zrobic to sam, drobne przerobki w kablarni, a zarnik wchodzi bez problemu do klosza :D .