Skocz do zawartości

Problem ze swiatlami mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowym posiadaczem e34 i mam pewien problem. moje swiatla mijania bardzo ciemno swieca. wymienilem juz zarowki na taki ktore daja 50% swiatla wiecej i nie widac wielkiej poprawy. poradzcie co mam robic czy bedzie konieczna wymiana lamp. wspomne tylko ze auto jest z 91 roku.

pozdrawiam Kowix

Opublikowano
Raczej tak - odblaski nie są w najlepszym stanie. Po za tym nigdy światło na soczewkach nie było i nie będzie znakomite - po za xenonem. Założysz nowe i po roku nawet tego nie zauważysz i światła będą słabsze.
Opublikowano
  • Autor
ok dzieki za informacje. powiedz mi czy jest mozliwosc wymiany zwyklych lamp na ksenony. jesli tak to czy mozna to zrobic samemu czy lepiej sie udac do warsztatu. :D
Opublikowano
No właśnie. Ja wymienilem swoje reflektory na kompletne nowe reflektory Hella, bo takie byly montowane w orginale, a inspiracja dla mnie byl odprysk po kamieniu w prawej lampie. Zarowki to Philips +50%. Na poczatku bylem zachwycony, bo efekt byl nieporownywalnie lepszy do starych lamp, ale dzisiaj gdy porownuje jasnosc swiatla zwlaszcza do nowych samochodow to juz nie jest tak rozowo, a widac to doskonale np. jadac rownolegle po autostradzie. W ten czas rowniez zastanawialem sie nad ksenonami, koszt powinien sie zamknac w ok 1.5 tys.zł/para, ale jakos sie nie zdecydowalem, gdyz nie bylem przekonany, ze efekt rzeczywiscie bedzie wymierny, a oprocz tego slyszalem od kolegi, ktory to wczesniej przerabial, ze moga byc problemy z regulacja swiatel.
Opublikowano
Nie odpowiedzialem na Twoje pytanie, jesli choc troche sie na tym znasz to dasz rade zrobic to sam, drobne przerobki w kablarni, a zarnik wchodzi bez problemu do klosza :D .