Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich użytkowników BMW otóż mam taki problem mam już trochę wyrobiony klucz że mi ledwo auto otwiera i zapala no właśnie zapalał aż do blokady stacyjki wyskoczył czmień czy coś się z nim tam porobiło no ok dobra zakupiłem komplet zamków nadmieniam że są to zamki z EWS-em wymieniłem stacyjkę i klops tu jest mój problem by bunia odpaliła musi być stary klucz wsadzony w nowej stacyjce i po przez tą kostkę no końcu stacyjki odpali przekręcając ją śrubokrętem a gdy wsadzę nowy klucz zero reakcji baterie z diodą przełożyłem do nowego klucza nowy EWS też nic nie daje i tu moje pytanie czy muszę programowanie (immobilizer) ze starego klucza skopiować na nowy by mi normalnie odpalała i czy po skopiowaniu oprogramowania będzie mi otwierał bunie z nowymi wkładkami które założę proszę pomóżcie bo nie wiem co zrobić już mam nawet próbowałem DME podmienić który dostałem z kompletem zamków ale i tak nic to nie dało Edytowane przez daleki_pablo
Opublikowano

Musiałbyś podmienić DME + moduł EWS.

Nie możesz przełożyć pastylki ze starego kluczyka do nowego?

Opublikowano

Gdy podmieniłem DME nic to nie dało co więcej po wymianie DME zaczęła mi się dławić więc dałem ten mój stary a podmiana EWS-u też nic nie dała musi być stary klucz w stacyjce pastylka tzn. ta bateryjka plus dioda w kluczyku została przełożona do nowego poddaje się tylko chce się upewnić bo gdy stary kluczyk siedzi w stacyjce to odpali więc gdy skopiuje immobilizer ze starego na nowy to będzie to działać i czy będzie mi bunie otwierał z nowymi wkładkami które mam zamiar przełożyć

PS. muszę ją tak odpalić: wsadzam stary kluczy w stacyjkę i odpalam śrubokrętem po przez tą kostkę na końcu stacyjki gdy odpali wyciągam stary kluczyk i wsadzam nowy by odblokować kiere po czym mogę jechać

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników BMW otóż mam taki problem mam już trochę wyrobiony klucz

Popraw tytuł na poprawny

Opublikowano
przepraszam za znaki interpunkcyjne ale właśnie problem z tym że bateryjkę przełożyłem do nowego, stary klucz jest pusty, tak jak by miał coś zaprogramowane w tym grocie
Opublikowano

Bateryjka to jedno, dioda to drugie, pastylka immo to trzecie. Przełożenie baterii i diody nie daje nic poza tym, że możesz sobie poświecić.

Nie słyszałem, by grot kluczyka był programowany.

Opublikowano
I takiej odpowiedzi oczekiwałem jesteś wielki nikt mi nie powiedział że prócz bateryjki z diodą jest tam taki mały czarny przyklejony chip w kluczyku który też należy przenieść problem został zażegnany dziękuję