Skocz do zawartości

328i Problem po wymianie stacyjki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników BMW otóż mam taki problem mam już trochę wyrobiony klucz że mi ledwo auto otwiera i zapala no właśnie zapalał aż do blokady stacyjki wyskoczył czmień czy coś się z nim tam porobiło no ok dobra zakupiłem komplet zamków nadmieniam że są to zamki z EWS-em wymieniłem stacyjkę i klops tu jest mój problem by bunia odpaliła musi być stary klucz wsadzony w nowej stacyjce i po przez tą kostkę no końcu stacyjki odpali przekręcając ją śrubokrętem a gdy wsadzę nowy klucz zero reakcji baterie z diodą przełożyłem do nowego klucza nowy EWS też nic nie daje i tu moje pytanie czy muszę programowanie (immobilizer) ze starego klucza skopiować na nowy by mi normalnie odpalała i czy po skopiowaniu oprogramowania będzie mi otwierał bunie z nowymi wkładkami które założę proszę pomóżcie bo nie wiem co zrobić już mam nawet próbowałem DME podmienić który dostałem z kompletem zamków ale i tak nic to nie dało

Edytowane przez daleki_pablo

Opublikowano

Musiałbyś podmienić DME + moduł EWS.

Nie możesz przełożyć pastylki ze starego kluczyka do nowego?

Opublikowano
  • Autor

Gdy podmieniłem DME nic to nie dało co więcej po wymianie DME zaczęła mi się dławić więc dałem ten mój stary a podmiana EWS-u też nic nie dała musi być stary klucz w stacyjce pastylka tzn. ta bateryjka plus dioda w kluczyku została przełożona do nowego poddaje się tylko chce się upewnić bo gdy stary kluczyk siedzi w stacyjce to odpali więc gdy skopiuje immobilizer ze starego na nowy to będzie to działać i czy będzie mi bunie otwierał z nowymi wkładkami które mam zamiar przełożyć

PS. muszę ją tak odpalić: wsadzam stary kluczy w stacyjkę i odpalam śrubokrętem po przez tą kostkę na końcu stacyjki gdy odpali wyciągam stary kluczyk i wsadzam nowy by odblokować kiere po czym mogę jechać

Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników BMW otóż mam taki problem mam już trochę wyrobiony klucz

Popraw tytuł na poprawny

Opublikowano
  • Autor
pomoże ktoś czy programowanie kluczyka pomoże i czy zamki które założę będzie otwierać?
Opublikowano
Wrzuc do nowego kluczyka pastylke za starego,i po sprawie.A tak przy okazii-Wiesz co to jest przecinek(,) i kropka(.) :duh:
Opublikowano
  • Autor
przepraszam za znaki interpunkcyjne ale właśnie problem z tym że bateryjkę przełożyłem do nowego, stary klucz jest pusty, tak jak by miał coś zaprogramowane w tym grocie
Opublikowano
  • Autor
A czy jest w ogóle możliwe by sam grot kluczyka był w jakiś sposób zaprogramowany?
Opublikowano

Bateryjka to jedno, dioda to drugie, pastylka immo to trzecie. Przełożenie baterii i diody nie daje nic poza tym, że możesz sobie poświecić.

Nie słyszałem, by grot kluczyka był programowany.

Opublikowano
  • Autor
I takiej odpowiedzi oczekiwałem jesteś wielki nikt mi nie powiedział że prócz bateryjki z diodą jest tam taki mały czarny przyklejony chip w kluczyku który też należy przenieść problem został zażegnany dziękuję
Opublikowano
Pewnie myślałeś,ze pastylka imo ,to bateryjka.Ważne że se poradzileś. :cool2: