Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A co to takiego?? Ja myslalem ze proznia sie rozdziela na : turbo, żaluzje i erg a tu vacuum box.
Opublikowano
A co to takiego?? Ja myslalem ze proznia sie rozdziela na : turbo, żaluzje i erg a tu vacuum box.

To jest ta gruszka od sterowania klapkami zawirowań w kolektorze ssącym - temat poruszany dużo razy :)

Żeby podpiąć wężyk podciśnienia do tego vacumm box konieczne jest ściąganie kolektora?

Kolego, jak masz małe i sprytne ręce to może Ci się uda, parę osób z tego forum przy zmianie wężyków podciśnienia pisały że udawało się im wymienić wężyki bez ściągania kolektora.

Akurat ten węzyk podcisnienia pomiedzy tą gruszką a elektrozaworkiem jest chyba najtrudniej umiejscowionym wężykiem podciśnienia. NIe wiem czy uda Ci się bez ściągania kolektora. Jeżeli nie masz zdemontowanych klapek w kolektorze to możesz to zrobić a przy okazji wymienić wężyki bez męczenia się :)

PS. Robisz to w swoim samochodzie? Bo jeśli tak , to w Twojej wersji silnika M47 2.0 136KM ten element nie występuje.

Pokazany przez Ciebie kolektor jest z silnika M47N 2.0 150KM :)

pzdr