Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zauważyłem, że rurka od wspomagania kierownicy w jednym miejscu jest lekko zapocona. W jednym z tematów na forum znalazłem info, że to standard. Ale mam pytanie czy trzeba wymienić taki przewód.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Jeśli to tylko zapocenie i nic nie kapie - olej :). Umyj przewód chemią i obserwuj po jakim czasie ponownie będzie zapocony, sprawdź płyn we wspomaganiu. Jeśli będziesz miał duże ubytki płynu to wtedy wymień na nowy. Przewody tylko w ASO lub używki na alledrogo.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeważnie poci się jeden z przewodów idących do pompy wspomagania i to jest standard. Ja miałem wymieniany w DE na gwarancji i po 20000 km jest to samo. Widziałem wiele e90, w których było tam zapocenie. Ja nic z tym nie robię jest lekkie zapocenie, nie kapie, płynu nie ubywa.
Krzysztof
Opublikowano
No właśnie poci się w jednym miejscu (jakaś otulina) na samym przewodzie aluminiowym i na osłonie pod spodem (chyba silnika) brak śladów oleju. Kontroluję zbiorniczej wyrównawczy i płynu też nie ubywa.