Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jako, że znudziło mi się już moje bmw E30 335i cabrio chciałbym włożyć coś większego. Najciekawszym dla mnie rozwiązaniem jest V8 4,0 lub 4,4 (wydaje mi się, że ma nalepszy stosunek cena/moc). 3,5l włożyłem sam, ale tutaj potrzeba już większych modyfikacji i dlatego poszukuję kogoś kto to robił, ma doświadczenie i jest stanie się podjąć zrobienia takiego swapa w mojej E30 za rozsądne pieniądze. Interesuje mnie też dostęp do takiego silnika w dobrym stanie, żeby mi jeszcze posłużył.

Proszę o pomoc, gdyż chciałbym polatać jeszcze w tym sezonie.

Pozdrawiam serdecznie

SMIRNOFF

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mniej pracy jest przy M73, wiem że to może być abstrakcją, ale sam to przerabiałem.

M73 - 5379 cm3

Moc 240 KW

Moment 490 Nm :shock:

M60/62 ma kąt rozwarcia cylindrów 90 stopni a M73 60 stopni, więc jest węższy a w dodatku nie co krótszy od m30 :D masa podobna.

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
ale tutaj potrzeba już większych modyfikacji i dlatego poszukuję kogoś kto to robił, ma doświadczenie i jest stanie się podjąć zrobienia takiego swapa w mojej E30 za rozsądne pieniądze.

Zapraszam na prv.

Mniej pracy jest przy M73, wiem że to może być abstrakcją, ale sam to przerabiałem.

M73 - 5379 cm3

Moc 240 KW

Moment 490 Nm :shock:

M60/62 ma kąt rozwarcia cylindrów 90 stopni a M73 60 stopni, więc jest węższy a w dodatku nie co krótszy od m30 :D masa podobna.

Wszystko to prawda lecz nie oznacza, że pracy przy takim projekcie jest mniej pracy. Poza tym przy V12 są inne problemy niż przy V8. Przerobiłem jedno i drugie i uważam, że lepszą opcją jest V8.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Natknąłem sie na ten temat i zaciekawił mnie.

Czy projekt został ukończony?

Jaki jest szacowany koszt instalacji takiego silnika w E30 ?

• 3 tygodnie później...