Skocz do zawartości

Problem z podświetleniem konsoli środkowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z podświetleniem ktore działalo a nie działa konsoli tam gdzie znajdują sie regulacje temperatury, nawiewow, suwakow oraz przycisku świateł awaryjnych, jak i poswietlenie światel przeciwmgielnych nie dziala jedynie co jest podświetlone to tylko zegar i kreseczki na suwakach. Zgory dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam
Opublikowano

Popaliły się jedynie żaróweczki.

W zespole nawiewów są tylko dwie: od tych kreseczek na suwakach, druga dla reszty podświetleń.

We włączniku przeciwmgielnych jest lutowana na druku i albo rozbieranie całego włącznika albo sprytnie to zrobisz zdejmując przednia część wraz z kneflem przełączającym.

włącznik świateł awaryjnych jest też niełatwy do rozebrania , ale czego polak rozebrać nie potrafi :D

Opublikowano
W panelu sterowania ogrzewaniem i nawiewem jest tylko jedna żaróweczka , suwaki mają diody pod gałkami , każdy osobną , prubowałem wymienić żaróweczke we włączniku świateł przeciwmgielnych , moim zdaniem niemożna jej wymienić nieuszkadzając włącznika .
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano

Zgadza się co do tych diódek w suwakach. Myślałem nie o tym o czym pisałem :D .

Co do włącznika to problem stanowi rurkowata ośka zakuta na obudowie po której pracuje dźwignia skokowa przełącznika.

Ja zawsze zdejmuję sobie przednią część i poprzez te małe szczeliny bawię się z wymianą - wylutowaniem i wlutowaniem żarówki. To samo z włącznikiem świateł.