Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słuchajcie, mam taki problem ,a raczej mój kolega , wymieniałem dziś u niego w samochodzie padniętą wiskozę , odkręciłem starą ( lewy gwint ) założyłem nową i oto problem w czasie zdejmowania wiatraka zauważyłem że u niego wiatrak który jest zamontowany na wisko chłodzi chłodnicę tzn łopatki wiatraka przy obracaniu się dają powietrze właśnie na nią, a znowu u mnie powietrze z wiatraka idzie na silnik , jak to w końcu ma być proszę o podpowiedz Tomasz.
Opublikowano
Ma iść na silnik.Zauważ sobie u niektorych jeżeli maja viscoze padniętą,sprzęgniętą to gacie chce wciągnąć pod maske :) Ma wiąć na silnik ponieważ przez to wymusza chłodzenie chłodnicy z zewnątrz i dodatkowo ochładza silnik pod maską. Elektryczne wentylatory często wdmuchują na chlodnicę,ale z viscozą się tak nie spotkałem, no chyba że wentylator na odwrót wkręcony.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
powinno dmuchać na chłodnicę

Bzdura,wiatrak ma wciągac powietrza z zewnątrz ,czyli przez tzw nerki-chłodnice iw strone silnika.Pewnie wiatrak załozyli odwrotnie,bo polak potrafi.

Opublikowano
powinno dmuchać na chłodnicę

Bzdura,wiatrak ma wciągac powietrza z zewnątrz ,czyli przez tzw nerki-chłodnice iw strone silnika.Pewnie wiatrak załozyli odwrotnie,bo polak potrafi.

sorry pomyłka oczywiście :duh:

Opublikowano
Tak wł(aśnie myślałem dziękówa za potwierdzenie, Polaaaakkkkk pooooottttrrrafffiiiiiiiiiii :oops: :oops: :oops: