Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam takie pytanie, w mojej bawarce brakuje żaluzji chłodnicy. Tzn całą obudowa jest na swoim miejscu ale brakuje tych tzw piór które się zamykają i otwierają. Jakby były wyciągnięte. Do żaluzji też nie jest podłączone podcisnienie, wąż zwisa spokojnie koło egr w dol, oczywiście zaslepiony. Nie wiem dlaczego tak jest, dlaczego tak to zostawił poprzedni właściciel. Ale doradzcie mi co mam zrobić. Używane żaluzje na alledrogo kosztują minimum 400-500 zł w górę. Czy jazda w takim stanie może powodować coś złego? A może da się gdzieś dokupić same te pióra?
Opublikowano
Kolego ja jeżdze bez i nic się nie dzieje. W zime silnik szybciej się nagrzewa i jak osiągnie odpowiednią temperature to się otwierają taki niby "karton" :D . Jak ich nie masz proponuje zaślepić podciśnienie odrazu na trójniku na głównym węźu od serwa.
Opublikowano
Pewnie były popsute i zatrzymały sie w pozycji zamkniętej dlatego ktoś je wyjął.
Opublikowano
wiem na jakiej zasadzie działają te żaluzje, ale czy jest jakiś zły wpływ na auto,silnik jeżdżąc bez tej żaluzji?? Pomijam kwestie dłuższego nagrzewania silnika. A co z podciśnieniem? Wpływa to jakoś na podciśnienie?? Wężyk jest zaślepiony.
Opublikowano
Kolego ja jeżdze bez i nic się nie dzieje. W zime silnik szybciej się nagrzewa i jak osiągnie odpowiednią temperature to się otwierają taki niby "karton" :D . Jak ich nie masz proponuje zaślepić podciśnienie odrazu na trójniku na głównym węźu od serwa.

haha one się prawie nigdy nie otwierają , dopiero przy 105 C i po zgaszeniu silnika .... możesz na zimę montować specjalne zaślepki w nerki , w sumie powinny być właśnie w celu szybszego nagrzewania .... a podciśnienie koniecznie musi być zaślepione !

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

haha one się prawie nigdy nie otwierają , dopiero przy 105 C i po zgaszeniu silnika .... możesz na zimę montować specjalne zaślepki w nerki , w sumie powinny być właśnie w celu szybszego nagrzewania .... a podciśnienie koniecznie musi być zaślepione !

Dokładnie kolego jest tak jak piszesz :D

Opublikowano
to nie muszę kupować nowych żaluzji? no dobra to jak zaslepic podcisnienie żeby było dobrze? No ale tak naprawdę dobrze. Zaslepic wężyk czy jak? W tej chwili końcówka wężyk jest zagieta o 180 stopni i sciśnieta na maxa ta spinka plastikową jak do kabli