Skocz do zawartości

jakiej firmy przewody zapłonowe?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie twierdze ze orginały tak jak bosh lub ngk są takiej samej jakości jak np power tec ale cena ich brana jest chyba z kosmosu!!

Hmm, a co ile wymieniasz kable zaponowe że tak płaczesz? Moje na 100% mają min 100kkm przejechane, a głowy nie dam czy przypadkiem nie mają tyle ile auto czyli ponad 200kkm. Policz teraz ile w między czasie zainwestowałeś w inne części typowo eksploatacyjne do których akurat kable zapłonowe nie należa. Ludzie, wszyscy zgodnie przyznajecie że nie ma lepszych kabli jak oryginalne więc nie dziwcie się że kosztują tyle. Zgodze się że są drogie ale jedna wymiana kabli na auto które zrobiło tyle km i ma tyle lat to grosze jeżeli to przeliczyć na godziny eksploatacji.

Opublikowano
Bez Urazy moje auto kosztuje 7000 zł a mam dac 1000zł?na kable? Nie wole szukać alteratywy
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez Urazy moje auto kosztuje 7000 zł a mam dac 1000zł?na kable? Nie wole szukać alteratywy

Oczywiście po to są robione tańsze zamienniki tylko mówienie o czymś że to cena z kosmosu jak nigdy wcześniej ta część nie była wymieniana i wszyscy się zgadzamy że nie ma lepszej jak oryginał to przesada. Są po prostu części które nie mają odpowiedników na swoim poziomie i albo się kupuje oryginał i ma spokój kolejne lata, albo oszczędza i wtedy trzeba liczyć się z ewentualnymi konsekwencjami.

Opublikowano

Witam

Ja mam od 5lat kable BERU i takie też polecam a świece miałem Boscha,Championa aż kupiłem NGK i przy tych zostanę.

Bmw nie lubi zamienników marnej jakości które wcześniej czy później dadzą znać o sobie,także albo orginał albo zamiennik renomowanej firmy i spokojna głowa.

Pozdrawiam.