Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. powoli koncze zberac fundusze na swap 1.8is z e36 do e30. i teraz pare pytan :)

auto juz mam e30 coupe 88r z silnikiem m10b18.

co z tego silnika zostanie? skrzynia kolo zamachowe podejdzie? reszta raczej nie.

slyszalem ze w e36 byly silniki m44 i m43? (m42) nie wiem dokladnie. m44 maja podobno ews i jest z tym problem . wiec pewnie ten starszy silnik. pasuje on plug&play na lapy od silnika m10?

jak myslicie co zrobic zeby samochod byl jak najszybszy i dobrze zbieral. jaki wał jaki dyfer itp

co dokladnie potrzebuje z silnika 1.8is? sam silnik komputer przepływke kolektor wydechowy ssacy itp? jeszcze cos?

czekam na szybka odpowiedz i pozdrawiam

Opublikowano
chłopaku kup sobie 2.0 albo 2.5 i wtedy będziesz chociaż wiedzial na co kase wydales. Ja kupujac BMW e36 IS m42 popelnilem najwiekszy blad w swoim zyciu. w silniku skonczylo mi sie wszystko co tylko moglo. duzo czesci drozsze niz od 2.0. a o swobodnych szalenstwach na 2 biegu nie ma mowy. chyba ze wychudzone sztywne e30 na 14" i oponie 175-185 z dyfrem wlasnie 4.45. naprawde z czystym sercem polece m50b25 :) cena wzrosnie, ale wspomnisz moje slowa :P