Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, tak jak w temacie, jestem na etapie montowania bocznych rolet i w zwiazku z tym mam pytanie, czy ktos montowal/dokladal u siebie takie roletki, czy posiada zdjecia z takiej operacji, ewentualnie czy ktos z uzytkownikow forum u kogo sa zamontowane fabrycznie moglby zapodac jakies foto? pozdrawiam
Opublikowano
Kolego ja mam takie. Jutro zrobie zdj. i dam do niego linka. A co dokładnie ciebie interesuje? Bo filozofi tam wielkiej nie ma. Wysuwa się je i zaczepia :D No chyba że sam masz je zamiar skonstruować bo ja miałem seryjnie montowane.
Opublikowano
dzieki kolego za szybka odpowiedz :) chcialbym zobaczyc jak to jest spasowane przy szybie, i ten slupek z trojkatna roletka, to na pierwszy ogien ;] wiem ze gora boczka roznila sie (z roleta i bez) ja chcialbym zmontowac to ze swoimi boczkami, gdyz te co kupilem maja szara gore i niebardzo by to pasowalo do czarnego srodka. pozdro
Opublikowano

kolego ale przeciez jak juz je masz kupione i widzisz to montaż jest intuicyjny.

Nie ma nikt więcej dlaczego? Bo to rarytas... Niewiele ludzi to ma

Opublikowano
kaczy a widziales chociaz takie rolety na zywo? :) co do twojego drugiego "akapitu" wiem o tym, ale wydaje mi sie ze kiedys byl poruszany temat rolet i ktos wspominal ze ma (pomimo ze nie korzysta, bo sa sciemnione szyby)pozdro
Opublikowano
Hej, mój kolega ma takie w e34 touring. Są inne boczki, w które wsuwają się rolety, to wszystko. Oczywiście jeszcze haczyki nad szybą.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Żeby zamontować trzeba kupić kompletną tapicerkę z auta które miało roletę wraz z zaczepami na których wiesza się rozciągniętą roletę - dotyczy dużej szyby tylnych drzwi. Jeżeli chodzi o boczną trójkątną szybkę roleta wysuwa się z rolki znajdującej się w pionowym pałąku dzielącym szybę dużą z małą szybką (trójkątną) w tylnych drzwiach- tam też potrzebny jest montaż zaczepu do którego zaczepia się rozwiniętą roletę. Wiem bo mam rolety w tylnych drzwiach oraz elektryczną tylnej szyby :norty:
Opublikowano
wszystko to wiem ;] a tak jak mowilem ze kupilem komplet z boczkami z tym ze w innym kolorze i nie pasuje mi kolorystycznie z tym co mam. dlatego chcialbym pomontowac to (po drobnych przerobkach) z moimi boczkami nieprzystosowanymi do rolet. dzieki koledze yaz mam juz rozpiske z fotorelacja, ktos dokladal w e34. dzieki pozdrawiam
Opublikowano
kolego nie przerobisz swoich boczkow jeslijeszce nie zauwazyles gó9ra boczkaz roleta ma inaczej wyprofilowwane miejsce na rygiel warto tez oamietac podczas zakupu takich rolet o zabraniu tyc drucikow od rygli te z boczka z roletami sa inaczej podgiete
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
tak jak Jarek pisze, dol boczkow jest mniej wazny. Najwazniejsza jest gora boczku, poza tym musisz miec uchwyty duzej rolety i tej bocznej, poza tym ramki musisz miec (czarne plastiki), poza tym sa jeszcze blaszki do mocowania pionowej rolety, no i ciegna sa dluzsze i inaczej wyprofilowane. masz to wszystko?

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

potwierdzam, dolozenie rolet u kolegi mlody525i wyszlo wzorowo,

okazuje sie, ze wcale nie trzeba miec ori boczkow z roletami,mozna zaadaptowac swoje pod ten rarytas

pzdr

yaz

• 2 miesiące temu...