Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szczerze powiedziawszy blokada jest dobra ale w zyciu nie dal bym za nia takiej kasy z wlasnego doswiadczenia wiem ze zalozenie blokady odcinajacej zaplon to jest koszt max. 15pln wiem bo cos takiego zalozyl mi moj mechanik, :D i przedewszystkim blokada jest duzo mniejsza i nie potrzeba do niej takiej ilosci kabli
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Instalacja blokady zapłonu nie wchodzi w rachubę w silnikach BMW a przynajmniej nigdy w życiu bym jej nie zainstalował.

W momęcie kradzieży złodziej będzie kręcił rozrusznikiem i pozalewa świece tak samo jak sam możesz o niej zapomnieć i pokrecisz za dlugo.

Jezeli chcesz instalowac taką blokadę to instaluj:

1) sensor dotykowy lub zbliżeniowy, ukryjesz sobie gdziesz pod tapicerką i wystarczy zbliżyć palec aby wyłaczyć blokadę - nikt sie nie domysli!

2) blokada jezlei już to powinna wyłączać pompę paliwa a nie zapłon. Wtedy samochód co prawda zapali ale wyłączy się po 10 sekundach i nic się nie stanie.

3) jak ma ukraśc to i tak ukradnie, co prawda zawsze to czas dla Ciebie na to żeby dobiegnąć ale co w momencie kiedy nie będziesz słuszał syreny ? na jestes na zakupach w markecie a samochód wyje ?

- polecam alarm z powiadamianiem radiowym - zasięg do 500 m. Jezeli coś się bedzie działo to dostaniesz cynk. Wtedy pała w ręce i do dzieła.

www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano

alez dlaczego jezeli bedzie krecil to dobrze jak pozalewa bo go wtedy nie buchnie,

a po pierwsze po co sie pchac w koszty bo napewno sensor dotykowy wyniesie mnie duzo drozej niz blokada a pozatym to jak napisales wyzej sam mozes o tym rownie dobrze zapomniec wiec czy odciecie zaplonu czy tez jakis tam sensor miejsza o szczegolyu jaki to i tak sobie mozesz zapomniec

po drugie jesli odetniesz pompe paliwa to z doswiadczenia wiem ze jezeli masz auto napedzane jeszcze dodatkowo gazem to i tak samochod ci odpale :D a pozatym zakladajac blokade na pompe paliwa wez pod owage to ze jezeli jest osoba obyta w temacie to obejscie blokady to jest doslownie poltorej minuty

a po trzecie co do powiadamiania radiowego to napewnio bym sie w to nie pchal chyba ze mialbym samochod rosto z salonu a pozatym toi takie uzadzenia mozna zbalamucic

Opublikowano
no nie wiem czy w 1.5 minuty obejdzie odcięcie pompy paliwa,musi znależć ukryty przełącznik co potrwa pewnie więcej,a jak nie to musi podnieść tylną kanape co zajmuje też więcej czasu więdz nie mów mi że to złodziejowi zajmie 1.5 minuty bo w to nie wierze :nienie:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano

Spoko darujmy sobie sensor.

Odcinał bym pompe paliwa a nie zapłon, to samo tyczy się dopływu gazu.

Opublikowano
Zakladalem takie cuś, ale tak jak mowia koledzy na pompe paliwa. Razem z tzw. "mikrochipem" ukrytym pod tapicera na przyklad. Koszt = 60zl z zalozeniem.
Opublikowano
Każda blokada jest dobra a zarówno odcięcie paliwa, jaki i zapłonu ma swoje plusy i minusy. Najważniejsze żeby nie było to rozwiązanie standardowe. Poza tym ja nie zdecydowałbym się na założenie samej blokady tylko jako dodatek do alarmu (niezależny). Jak coś wyje w chwili otwarcia auta to na ogół odstraszy złodziei przed dalszym kombinowaniem.
Opublikowano
Naturalnie. Ja zapomnialem dopisac ze, ten uklad mam podpiety pod alarm. :roll2:
Opublikowano

Naturalnie ja tez tego nie dopisalem :D

Tomek no ładną masz becie jeżeli to ta na Twoim Avatarku :D

Jezeli tak to mam identyczną :D Własnie robię przy chłodnicy bo mi szlak ją trafił, tzn jutro jade kupić oryginalną bo stara zaczęła cieknąć.

Opublikowano
OT takie male odejscie od tematu. DoktorQ po prawej masz galerie, mozesz zerknac :wink:
Opublikowano
No własnie ogladam i podziwiam :D az sobie zaktualizowałem swoje dane. piękna piękna, też musze porobić foty.