Skocz do zawartości

E34 525i 12v Przerywa mruga ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem jest następujący, w trakcie przyspieszania gdy pedał siedzi w podłodze w momencie zmiany biegu i dodania gazu auto zaczyna przerywać. Nie wiem co jest pierwszy raz mam takie coś, to jest moja 3cia e34 2.5 12v jestem miłośnikiem tego auta od 5 lat i pierwszy raz mam coś takiego. Obstawiam że jest to czujnik abs-u. Jakie są wasze sugestie?? ps. Samochód jeszcze nie był na kompie.

Opublikowano
Wyciągnij bezpiecznik z ABSu w skrzynce i będziesz wiedział czy to jest problem.
Opublikowano
Kiedyś gdzieś czytałem że mrugająca kontrolka ABSu wskazuje problem z napięciem w samochodzie. Z doświadczenia wiem że w e36 gdy padły mi szczotki alternatora pierwsze co się zaświeciło po przejechaniu kilku kilometrów to właśnie kontrolka hamulców, nie wiem jakie ma to odniesienie do e34 ale zdaje mi się że może być podobnie.

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
sprawdzilem bezpieczniki wszystko gra, pojade w poniedzialek na kompa moze cos wykarze, jak cos bede pisal
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
odcina abs bo brak mu pradu ... tak samo pewnie z czujnikiem zuzycia klockow... tak mysle
Opublikowano
  • Autor
no wlasnie o to chodzi ze czujnik od klockow chodzi normalnie. Poprostu przy dodawaniu gazu nic sie nie dzieje ale gdy gaz sie odpusci wrzuci kolejny bieg i znowu doda gazu wtedy zaczyna szarpac i swieci sie kontrolka od poziomu plynu hamulcowego(tak pomylilem kontrolki wczeniej z abs-em) no i tak jedzie z 10 sec przerywajac nastepnie sie uspokaja i normalnie ciagnie. Wciaz nie wiem co z nim;/