Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja dla kobitki zamówiłem w zeszły piątek (2011-06-17) i termin dostałem na początek października

Z jakim silnikiem,pytam bo chyba na 30d i 35i czeka się krócej :?:

Opublikowano
Z jakim silnikiem,pytam bo chyba na 30d i 35i czeka się krócej :?:

Jak to tradycyjnie w Polsce - 20d (aby uniknąć złodziejskiej akcyzy). Zastanawialiśmy się nad poczekaniem na nowy silnik 28i (oznaczenie N20) o pojemności 1997 ccm, który ma w 4Q 2011 zastąpić obecny N52 (2996 ccm), ale po pierwsze samochód ten będzie o jakieś 20-30k droższy, a po drugie trzeba będzie poczekać z 10 miesięcy dłużej na samochód.

Ostatecznie więc zdecydowaliśmy się na 20d, bo demo się bardzo przyjemnie jeździło.

A swoją drogą mam cały wewnętrzny biuletyn serwisowy o tych silnikach, ale znajomy zobowiązał mnie do nie publikowania go w całości, ale pokaże Wam tutaj ciekawą tabelę porównawczą starego i nowego silnika.

http://img94.imageshack.us/img94/5796/comparisong.jpg

Pozdrawiam :-)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. To mój pierwszy wpis na forum.

Wczoraj zamówiłem moją X3 20i automat, koła 18' w Inchcape Warszawa. Na umowie mam termin odbioru 29.03.2013. Zobaczymy co będzie po zarejestrowaniu w BMW. Ciekawe, że tak przyspieszył proponowany czas odbioru. Pożyjemy-zobaczymy.

Opublikowano
Ja zamawiałem przez niezależnego brokera na przełomie listopada i grudnia a odebrałem w 2giej połowie kwietnia (odbiór w Inchcape wwa)
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zamawiałem u dealera 29 stycznia 2013. Odbiór 17 maja. Co daje 3,5 miesiąca.

PS. Auto zostało wyprodukowane ok 8 kwietnia. Zatem transport z USA do dealera zajął ponad 1 miesiąc.

Opublikowano
A ja poniżej miesiąca :D oczywiście w Stanach :wink: ale po przeczytaniu Waszych wpisów utwierdzam się w przekonaniu : następne (wkrótce) raczej autko innej firmy ... :wink:
  • 2 lata później...
Opublikowano
Na pocieszenie : w Stanach na Macana czeka się minimum 3 miesiące ,X3 już po miesiącu (oczywiście auta ,,do produkcji'').
Opublikowano
Ja zamówiłem X3 w maju 2014. W sierpniu dowiedziałem sie, że "może bedzie w listopadzie/grudniu"! Efekt: wybór padł na inne auto! Nie żałuje! :mrgreen:
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Ja swoje F25 35i zamówiłem 23.03.2015 i już w poniedziałek 8.06 ma się produkować a na koniec lipca jak dobrze pójdzie będzie do odbioru, jeszcze 2 miesiące :cry:
Opublikowano

Ja kupiłem auto w sprzedaży dyplomatycznej i jak pisałem wyżej zamówienie 04.02.15, a odbiór 27.05 w Lizbonie.

I auto było już w Niemczech z końcem kwietnia, bo zapłaciłem wszystko 30.04.

Natomiast prawie miesiąc szło z Niemiec do Portugalii - MASACRA...

Ale widzę, że niektórzy to naprawdę długo czekają...

Pozdrawiam

Opublikowano

zamówiłem połowa lutego i odbierałem koniec kwietnia, czyli patrząc na doświadczenia innych to dość szybko

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...