Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam. jestem nowym uzytkownikiem forum, wiec chcialbym sie przywitac. szukalem podobnego tematu, jednak bez skutku. a wiec tak, okolo miesiac temu zakupilem bmw e36, 1.8 z 1994r. chcialbym dodac iz mieszkam zagranica. a wiec tak, jezdzac po miescie nie zauwazylem nic, wszystko bylo wporzadku do czasu, gdy pojechalem nim do anglii, bo tam mieszkam i pracuje. po przyjechaniu okolo 300km w trasie, wjechalem do krakowa i niestety wpadlem na spory korek, po chwili zauwazylem ze temp. silnika jest na ostatniej kresce. zjechalem na bok, ostudzilem silnik, pomyslalem iz jest to normlane przegrzanie. wjechalem na autostrade, no i zaczelo sie. przy predkosci ponad 130km/h temp rosnie, jednak nie dopuscilem aby doszla do ostatniej kreski. wiec wlaczylem dmuchawe do srodka. momentalnie temp spada na srodkowa kreske. aby utrzymywac normlana temp, musialem jechac okolo 2000km z wlaczonym ogrzewaniem :/, ciekawe jest to gdy, np wylacze ogrzewanie temp rosnie do przed ostatniej kreski, wtedy wlaczam na full dmuchawe i w okolo 10 sek spada do poprawnej temp. jak ustawie dmuchawe na 1 jest wszystko wporzadku caly czas jest stala temp. poprzedni wlascicel wyciagnol termostat, aby sie nie przegrzewal. oczywiscie po zakupie samochodu wymienilem troche czesci w tym plyn chlodzacy. nie mam pojecia co sie z tym dzieje, nie jestem mechanikiem. dzieki z gory za pomoc. pozdrawiam! Edytowane przez elemel
Opublikowano
Witaj. Na początek jako że jesteś nowym użytkownikiem forum zapoznaj się z viewtopic.php?f=68&t=120678

ok sorry nie wiedzialem.

wiatrak chodzi, poziom plynu jest rowniez dobry. teraz wlasnie jechalem w dobrym korku 30min, i temp silnika dobra. nie mam pojecia co jest

Opublikowano

Gość pisze ze silnik mu sie grzal jadac 130 km/h...

nie uwazacie ze to dziwne? przy tej predkosci problemow z chlodzeniem raczej byc nie powinno

Opublikowano
Gość pisze ze silnik mu sie grzal jadac 130 km/h...

nie uwazacie ze to dziwne? przy tej predkosci problemow z chlodzeniem raczej byc nie powinno

No chyba że oberwie się wirnik na pompie wody

Opublikowano
chcialbym dodac, że wczoraj stałem w dosyc sporym korku i temp byla w normie, codziennie dojezdzam do pracy okolo 15km, i jest to jazda w miescie, zazwyczaj jest korek, i temp jest rowniez w normie.
Opublikowano
chcialbym dodac, że wczoraj stałem w dosyc sporym korku

No to dodałes, ale tematu na poprawny nie znieniłeś . Popraw , kolega parę postów wyżej ci o tym przypomniał a ty nic :nienie:

Opublikowano
dziś sprawdzałem wisko, chodzi w miarę ciężko na pewno nie lekko, płynu chłodniczego nie ubywa, dodam iż jeżdzę po mieście i temp w normie, coś podjerzewacie? na weekendzie bedę odpowietrzał układ chłodzący może w tym coś jest?