Skocz do zawartości

[e39] Podłączenie zmieniarki przed liftem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar podłączyć sobie zmieniarkę oryginalną. Posiadam radio z wyjściem ale nie mam przewodów. I tu moje pytanie wiem, że jeden przewód to radio - zmieniarka ale jest też 2 zasilający . Nie bardzo wiem gdzie się go wpina jedna strona do zmieniarki a druga ?? Gdzie można kupić taki kabel??

Opublikowano

wiem że ten przewód jest trzy żyłowy plus 12v minus i szyna ibus

szyne można podłączyć z tyłu radia (oryginalnie może ten przewód jest do bagażnika pociągnięty) a +12v niewiem czy ma być "stałe" czy na zapłonie tylko

Opublikowano
jest na stałe żeby bez zapłonu można było magazynek wyjąć
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, jestem w trakcie przerabiania tematu zmieniarki i rówież nie było fabrycznie pociągniętych kabli do bagażnika. Nie było jak się okazało jedynie kabla sterującego, kabel zasilający, znalazłem pod wykładziną w bagażniku, tak jakby w rogu między nadkolem a ścianą grodziową, był zwinięty i przypięty izolacją do jakiejś grubszej wiązki kabli. Myślę, że w każdym e39 jest kabel zasilający, pociągnąć trzeba jedynie sygnał z radia do zmieniarki. Aktualnie czekam właśnie na kabel sygnałowy, zmieniarkę już mam, podłączyłem ją dzisiaj do zasilającego coś tam mieli i wyciąga się magazynek, więc po podpięciu sygnałowego myślę, że wszystko powinno być ok.