Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Czy spotkał się ktoś z drganiami w zakresie 950-1100 obr/min . Występują one podczas jazy na każdym biegu. Czuć je na kierownicy , no i w lusterku . Nie są one mocne ale denerwujące.

Opublikowano
Co do wibracji to u mnie występowały podobne, wystarczyło dodać lekko gazu(zwiększyć obroty) i było bez wibracji. Okazało się, że łącznik elastyczny wydechu nie spełniał swoi zadań i tłumik wpadał w wibrację które przenosiły się na karoserię. Jednak każdy przypadek jest inny więc sprawdź to w pierwszej kolejności.
Opublikowano
Łącznik elastyczny i tak mam do wymiany . Kupiłem go już 1,5 tyg temu , tylko jakoś nie po drodze do mechanika :) . Dam znać czy pomogło . ( poduchy OK wymieniałem rok temu )
Opublikowano
A co powiecie o czymś takim : zima temp. poniżej zera, zimny silnik , 1-bieg - luz - szarpnięcie silnikiem jak by chciał zgasnąć , 2 - bieg - luz i znowu to samo.