Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich na forum jestem tu nowy więc jak cos to poprawiajcie mnie.

Mam problem z moim BMW E36 318i (M40) dzisiaj wymieniłem przewody zapłonowe i silniczek krokowy ale zostały one założone z silnika od 316 (M40) ponieważ takie miałem i były prawie nowe i pojawił się problem gdy jadę to powyżej 4500 obr jest nagły skok obrotów do 6500 i zdławienie silnika. Zaznaczę iż na jałowym wszystko jest w porządku. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Edytowane przez trezor24
Opublikowano
zauważyłem też że jak wjadę w dziurę lub przejadę po jakiś wertepach to właśnie tak się robi skok obrotów powyżej 6000 a po chwili tak jakby chciał zgasnąć
Opublikowano
rozebrałem jeszcze raz wszystko poskładałem do kupy zamontowałem i dale j to samo już nie wiem w sumie co robić robie dziennie 100km i jest to troche uciążliwe szczególnie biorąc pod uwagę stan techniczny naszych kochanych dróg
Opublikowano
A masz silniczek krokowy ten co miałeś wcześniej przed wymianą?? jeśli tak to wyczyśc go i włóż tamten przeciez to 2minuty roboty :) i zobacz czy dalej tak bedzie się dziać. chyba ze tamten silniczek był całkowicie zepsuty. A przed wymianą jak jeździł??
Opublikowano
krokowca założyłem z silnika 1.6 M40 i tak się zaczeło dziać więc założyłem ten co był wcześniej i dalej jest tak samo dodam że na tym krokowcu co był przy silniku oryginalnie nie było wcześniej problemów