Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wiem że kiedyś był temat już o tym bo pamietam że sam go przeglądałem ale nie moge go teraz odnaleźć.

Chodzi mi o to że od kilku dniu przy ruszaniu z miejsca słychać jednorazowe jakieś dziwne tak jakby uderzenie czy stuk z tyłu auta. Ale tylko i wyłącznie przy ruszaniu. Dajmy na to że jade na 1 biegu na wolnych obrotach i dodam gazu to nic nie stuka, nawet jak sie ledwo ledwo tocze. Dopiero po całkowitym zatrzymaniu i ruszaniu słychąc to jednorazowe uderzenie. Co to może byc??

Opublikowano

Mam to samo, ostatnio trochę przycichło ale objaw jest identyczny. U mnie czasami pojawiało się przy wolnym ruszaniu i hamowaniu (np. w korku pod górę). Podejrzewałem że może problem z hamulcem ręcznym ale póki co nie zidentyfikowałem. Sam chętnie dowiem się co to.

Tu viewtopic.php?f=69&t=135332&p=949649&hilit=brzd%C4%99k#p949649 coś podobnego, ale raczej objawy mam trochę inne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też bym sie dowiedział bo miałem to samo ale juz nie puka. Może rzeczywiście to coś z ręcznym bo ostatnio ściągałem tylną tarcze

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
ręczny?? nie wiem... raczej nie wydaje mi sie. To uderzenie , stuknięcie jest za każdym razem jak ruszam z miejsca. Zawsze 1 stuknięcie i koniec, dopóki się całkiem nie zatrzymam i nie rusze znów to nic sie nie dzieje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie było dokładnie tak samo. Też nie wiedziałem od czego to jest i samo przestało. a od tamtego czasu wymieniłem sobie tuleje na przednim wahaczu i ściągałem tylne tarcze. Też nie sądzę że to od ręcznego no ale samo przestało pukać. A pukało za każdym razem nawet gdy starałem sie ruszyć jak najwolniej

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii