Skocz do zawartości

e39 523i nie dziala sterowanie sglosnoscia radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w momencie przekrecania potencjometru nie zmienia sie glosnosc, to samo przy probie ustawiania glosnosci z kierownicy, nie wyswietla sie "Volume ...", tak jakby sterownik glosnosci padl. Myslalem ze koncowki mocy odmowily posluszenstwa ale na chlopski rozum chociaz powinnien sie wyswietlac poziom glosnosci, a tutaj zupelne echo. Radio: BMW E39 Business RDS Radio Cassette Player, p/n: 65.12-8 377 005. Macie jakies sugestie nim zamowie "nowe" radio? Dziekuje z gory i pozdrawiam. K
Opublikowano
Dziekuje za odpowiedz niestety reset nic nie pomogl. W momencie obracania potencjometru radio nie reaguje, cala reszta dziala. Nie ma dzwieku ani na radiu ani na cd, dziwne ze nawet nie wyswietla sie poziom glosnosci, ani z galki ani z przyciskow na kierownicy. Jakies sugestie czy tylko rzeczywiscie zostaje mi wymiana radia? Dziekowac jeszcze raz. Pozdrawiam. K
Opublikowano

to posprawszaj jeszcze wtyczki w radiu

mi kiedyś też zrobiło się podobnie - potencjometr przez jeden dzień nie działał ale szło zgłaśniać z kierownicy ...

kupno radia to też wielka loteria - ja kupiłem za 400zł bo w moim padły pixele a i był problem z balansem i zgłaśnianiem się za każdym włączeniem zapłonu - no a po niecałym roku w tym nowym wszystko znowu wystąpiło ...

tragedia nie auta

Opublikowano
Dziekuje Dajan za wskazowki, niestety wszystkie te czynnosci juz wykonalem nim w ostatecznosc postanowilem napisac tutaj zapytanie:( No nic, zostaje mi kupno "nowego" radia, zobaczymy co z tego wyniknie. Dziekuje i pozdrawiam.
Opublikowano

Mala aktualizacja problemu:)

Blisko mnie byla osoba ktora chciala sprzedac identyczne radio (part number), po podlaczeniu jest ten sam problem - zero wskazania glosnosci i radyjko milczy jak zaklete. Gosc lakonicznie stwierdzil ze to radio nie posiada wzmacniacza ktory to powinien byc skitrany gdzies przy przednich glosnikach i zauwazyl ze to moze byc problemem. Czy ktos z Was spotkal sie z taka zagadka? Bo przyznam ze jestem w kropce i nie wiem co dalej z tym poczac. Dziekowac i pozdrawiam. K.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj przejściówki i zapnij zwykłe radio 1 din i zobaczysz co się będzie działo.
ec2Wze6.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano
Udało ci się rozwiązać problem? W sprowadzonym aucie jest niestety to samo, głośność stała, nie działą regulacja potencjometrem ani w kierownicy. Jest ustawiona na stałe, nieco za głośno... Tak jakby się głośność zawiesiła na stałym poziomie. Zaraz podłącze kompa i zobacze, może jakieś błędy są.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam. Mam ten sam problem w e39 nie działa regulacja głośności na kierownicy jak i na potencjometrze i ustawienia dźwięku ( kreski na wyswietlaczu sie przesuwają lecz bez efektu ) tak jakby radio się zacieło, wie ktoś moze co jest grane? Z gory dziękuję za odp :)