Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć--- jestem świeżo po regeneracji skrzyni biegów i niepokoi mnie to ze przed naprawa podczas np. puszczeniu gazu przy danej prędkości np.od 160 obroty spadały mi do 1000 a teraz po regeneracji skrzyni jeżeli puszcze gaz przy tej prędkości widzę ze co chwile podnoszą się i spadają obroty-dopiero jak zwolni do 100 spadają na 1000obrotow -czy coś jest nie tak--nadmieniam ze biegi zmieniają się płynnie i oprócz tych skaczących obrotów wszystko jest ok-proszę o pomoc
Opublikowano
Powinno być tak (napisze jak jest u mnie) przy 160 puszczam gaz, auto hamuje silnikiem czyli ma tam jakies 2,5tys obrotów (nic nie faluje :!: :nienie: ) i tak hamuje sobie silnikiem i hamuje a przy ok 100km/h wrzuca wyższy bieg (czujesz jakby to luż był) i obroty spadaja jakoś na 1 tysiąc. :cool2:
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
powinno być tak, że jak puszczasz gaz, gdy masz te ponad 100km/h (około) to silnik zaczyna hamować biegiem, wskazówka nie skacze, tylko powoli opada(prędkość maleje) gdy minie te 100km/h skrzynia wrzuca jakby na "luz"(jest to wyższy bieg) i wskazówka opada na 900-1000 obr.min U Ciebie wygląda to tak jakby w MANUALU przy hamowaniu silnikiem wciskać i puszczeć sprzęgło, jest bieg, nie ma biegu. Co odczuwasz jak puścisz ten gaz i wariuje ci wskazówka? skrzynia bawi się tymi biegami? tzn załącza bieg a potem wyrzuca go i tak w kółko?
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę